Press och nyheter

Här hittar du pressreleaser, intervjuer och artiklar från olika media där GardenR omskrivits.

Är ni intresserade av att kontakta GardenR och Filip Johansson för intervjuförfrågningar, mässor kring trädgård och odling eller inspirationsföreläsningar om trädgårdshacks och biologisk mångfald?

Ni är varmt välkomna att kontakta oss per mail på: info@gardenr.com

Pressbilder

Treeco Group stärker sitt digitala erbjudande genom förvärv av GardenR

7/3/2024

Treeco Group är marknadsledande i Norden inom växtmaterial och produkter för anläggande av grön infrastruktur. Genom förvärvet av GardenR stärks den digitala förmågan samt gruppens kunskapserbjudande. GardenR startades 2019 av Filip Johansson och utvecklar digitala plattformar för skötsel/odling samt utbildning inom grön infrastruktur. Verksamheten har fram till nu varit inriktad mot privatpersoner.

"Med vårt digitala erbjudande har vi verkat för att våra kunder ska ha smarta verktyg som gör det enkelt att göra rätt avseende skötsel och hantering av växter. Vi ser nu fram emot att utveckla våra produkter vidare mot företag och organisationer tillsammans med övriga bolag i Treecokoncernen.” – Filip Johansson, VD för GardenR.

”Förvärvet av GardenR är en viktig strategisk pusselbit som adderar avgörande digital kompetens till vår koncern. GardenR ger oss förutsättningar att inom kort erbjuda våra kunder den ledande digitala plattformen för rådgivning, försäljning, skötsel och utbildning inom grön infrastruktur.” –Anders Brattwall, VD Treeco Group

Om GardenR AB

GardenR grundades 2019 av Filip Johansson och Nordic Delta Group. Bolagets kontor ligger i Lund och har medarbetare med god kompetens inom mjukvaruutveckling och design.


Om Treeco Group

Treeco omfattar de marknadsledande företagen Stångby Plantskola, Kortegaards Planteskole, HPJ Garden, Rögle Plantskola och nu även GardenR, med en sammanlagd omsättning på caSEK250m och 90 anställda fördelade på flera orter i Sverige och Danmark.

Vi förser kunder inom en mängd olika branscher med växtmaterial och kring produkter för anläggande av grön infrastruktur samt erbjuder utbildning för grön urbanisering.

Läs hela

GardenR stänger ner appen och inleder samarbete med OhGarden

17/1/2024

GardenR stänger ner appen och inleder samarbete med OhGarden

GardenR ändrar inriktning på företaget till att fokusera på utbildning inom odling och hållbarhet och stänger därmed ner sin  app. För att hjälpa användarna till en ny och kraftfull plattform ingår GardenR ett samarbete med appen Oh!Garden.

”Det har varit en spännande och lärorik resa att bygga GardenR-appen, men jag har allt mer känt att det jag verkligen brinner för är att lära och inspirera nya och befintliga odlingsintresserade genom utbildningar och böcker ,” säger Filip Johansson, vd och grundare av GardenR. ”Det är en stor glädje att vi hittat ett sådant fantastiskt alternativ för våra användare i OhGardens app.”

GardenR och OhGarden delar ett brinnande intresse för trädgård och föddes ur liknande vision; att inspirera och underlätta för trädgårdsvänner samt bidra till ett hållbarare samhälle och en större biologisk mångfald.

”Vi är glada över samarbetet med Filip och ser fram emot att välkomna alla nya användare till Oh!Garden,” säger Anna Dymling, vd och grundare av OhGarden. ”I och med detta tar vi ännu ett steg mot att bli det självklara digitala verktyget i trädgården.”

För ytterligare information och erbjudande klicka här.

Läs hela

Beskär fruktträd med Anders Stålhand: Ny onlinekurs hos GardenR Kurser

2/5/2023

Nu finns en ny onlinekurs hos GardenR kurser. Trädgårdskursen, som leds av den mycket erfarna trädgårdsmästaren Anders Stålhand, fokuserar på hur du beskär och tar hand om dina fruktträd på bästa sätt.

Att lära sig beskära fruktträd är extra bra. Du kan får bättre skörd och skörd under många år! Men det kan vara svårt att veta exakt hur du ska beskära och vad man ska tänka på.I den här kursen lär du dig allt du behöver veta för att beskära dina fruktträd på ett sätt som främjar hälsa, tillväxt och fruktsättning.

Kursen är lärorik både för nybörjare och lite mer erfarna trädgårdsentusiaster och omfattar bland annat följande ämnen:

-Varför beskära fruktträd?
-När ska man beskära?
-Vilka verktyg behöver du?
-Grundläggande tekniker för beskärning.
-Hur du beskär olika sorters fruktträd, inklusive äpple, päron och plommon

KURSLEDARE
Anders Stålhand är en erfaren trädgårdsmästare med många års erfarenhet av att beskära fruktträd. Han har undervisat i trädgårdsskötsel på flera olika platser och är känd för sin pedagogiska och lättsamma stil.

Kursen är online och kan tas när som helst som passar dig. Det är 9 avsnitt och varje avsnitt har ett tillhörande quiz. Kursen är totalt 60 minuter.

-Jag är glad att kunna erbjuda den här kursen i beskärning av fruktträd i samarbete med GardenR kurser, säger Anders Stålhand. Att beskära fruktträd kan verka svårt i början, men med kunskap och bra verktyg blir det både roligt och givande!

Kursen kostar endast 349 kronor och är tillgänglig nu på webbplatsen kurser.gardenr.com

GardenR Kurser
Tanken med GardenR’s kurser är att de skall vara motiverande och inspirerande, men också enkla och inte kräva att man vill bli fullfjädrad trädgårdsmästare. Formatet är kortare kurser som är fokuserade på ett område så att man snabbt kan komma igång.

Kurserna är ett komplement till appen om trädgård och odling. Kurser tillkommer kontinuerligt och målet är ett brett utbud där man smidigt kan utöka sina kunskaper om hållbar trädgård och odling.


Vill du läsa mer om GardenR Kurser och visionen med webbbaserade kurser?
GardenR Kurser är en del av GardenR som startades 2020 med lanseringen av trädgårdsappen GardenR.

Läs hela

Filip Johansson modererar populära sticklingbytardagen!

21/3/2023

Sticklingbytardagen under trädgårdsmässan är ett återkommande evenemang som växer i popularitet för varje år! Genom samarbetet med Filip Johansson, grundaren av den uppskattade trädgårdsappen GardenR, kommer evenemanget 2023 att innebära lite extra inspiration och kunskap för trädgårdsentusiasterna som deltar. Filip kommer att fungera som moderator för eventet som infaller under trädgårdsmässan i Stockholm den 2 april. Året 2022 slogs rekord med över 700 sticklingar som bytte ägare, ambitionen är därför hög 2023.

Sticklingbytardagen är verkligen ett populärt evenemang där trädgårdsentusiaster inte bara byter sticklingar med varandra, utan även erfarenheter och smarta tips. Filip Johansson är en sticklingsfantast och tar ofta sticklingar samt delar med sig av sin kunskap i korta videor, kända som trädgårdshacks. Samtliga trädgårdshacks kan du se och spara i trädgårdsappen GardenR.

- Det går att ta sticklingar på det mesta, säger Filip. Det är verkligen ett perfekt sätt att fixa nya plantor till dig själv eller som present till någon likasinnad! Att vara med och träffa sticklingsintresserade under dagen i Stockholm på mässan ska bli väldigt roligt!

Filip kommer, tillsammans med Fritidsodlingens riksorganisation (FOR), att hjälpa till att ta emot, artbestämma och svara på eventuella frågor på morgonen mellan 9-11. Därefter startar utlottningen kl.13:00 och beräknas vara slut vid 15:00. Allt sker vid Rådgivningsgatan i FOR-området. Förbered information om sticklingen du lämnar in och hur den ska hanteras. Alla sticklingar ska ha hunnit rota sig i jord för att vara med i lotteriet. 

Här kan du läsa mer om hur du deltar i sticklingbytardagen. Nordiska trädgårdsmässan i Stockholm pågår torsdag 30 mars till söndag 2 april.

Läs hela

Vattensmarta trädgårdshacks med Filip Johansson.

27/2/2023

Tusen droppar är ett projekt om att spara vatten. Riksförbundet Svensk Trädgård, trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson och VA SYD har ett samarbete för att få fler att tänka hållbart och göra smarta vattenlösningar i sina trädgårdar – antingen för att skörda regnvatten eller för att spara dricksvatten. 

Filip Johanssons trädgårdshacks har alltid fokus på en hållbar trädgård. Klimatsmarta lösningar som gynnar biologisk mångfald, trädgård och skörd. Bland de över 900 hacks som Filip Johansson spelat in och delat i odlingsappen GardenR och på Instagramkontot GardenR så finns det också mängder av vattensmarta trädgårdshacks. 

- Att vattenhushålla är smart och gynnsamt på väldigt många sätt. Vatten är en grundförutsättning för att allt ska leva och frodas i trädgården. Att ta tillvara på vatten på olika sätt och återanvända det genom att vattna med det hemma  i trädgården är hållbart och känns väldigt belönande, säger Filip Johansson på GardenR. Jag försöker inspirera fler till att komma igång med projekt i sina trädgårdar för att spara på tex. regnvatten. 

Under trädgårdsmässan vår trädgård i Malmö 10-12 mars 2023 kommer projektet Tusen Droppar under lördagen att ha flera punkter på trädgårdsscenen med start kl. 13.45. Där kommer bland annat Gunnel Carlson och Inger Ekrem att prata om projektet och olika sätt att tänka klokt kring vatten. Filip dyker upp på scenen kl.15 för att dela med sig av sina allra bästa hacks gällande att vara vattensmart i trädgården. 

Mässan i Malmö kommer ha det mesta för din trädgård. Kom och botanisera bland fröer, växter och redskap. Träffa utställare och ta del av flera spännande föredrag på kunskapsscenen och trädgårdsscenen.

Vill du se ett av Filips hacks om vatten?  Led skyfallet rätt

Vill du läsa mer om projektet Tusen Droppar och hur det startade kan du göra det här

Vår Trädgård arrangeras på Malmömässan 10–12 mars, mässgatan 6, Malm, scenprogrammet för hela helgen på mässan hittar du här

Läs hela

GardenR blir medlemsförmån i Sveriges största trädgårdsorganisation.

15/2/2023

När många tillsammans anstränger sig för att odla på ett mer hållbart sätt händer det mycket. Idag kan vi berätta att Riksförbundet Svensk Trädgård (RST) och GardenR har inlett ett samarbete. Samarbetet består av olika delar med syftet att komplettera varandras tjänster och gemensamt verka för att öka intresset för trädgård, odling och miljövänligare levnadsmiljöer.  

GardenR inspirerar fler till att gynna biologisk mångfald genom att satsa på en hållbar trädgård och odling. Med digitala tjänster som hjälper odlings- och trädgårdsintresserade kan användare få inspiration, tips och hjälp i olika kanaler. Riksförbundet Svensk Trädgård inspirerar och informerar trädgårdsintresserade om hur man skapar vackra och hållbara miljöer för alla. Organisationen främjar kunskap om hållbar odling och är Sveriges största trädgårdsorganisation med över 32 000 medlemmar och ca 150 lokala trädgårdsföreningar. Medlemmar i RST erbjuds att prova premiumversionen av odlings- och trädgårdsappen GardenR Premium som en medlemsförmån samt att de dessutom får gratis tillgång till kursen Jord, Näring och Kompost från GardenR Kurser.

- Vi är mycket glada över samarbetet med GardenR. Detta gynnar såväl äldre som yngre medlemmar. En användarvänlig trädgård- och odlingsapp med fokus på hållbara miljövänliga levnadsmiljöer går väl ihop med vår vision och är ett spännande nytt tillägg till våra medlemsförmåner, säger Inger Ekrem som är förbundsdirektör på Riksförbundet Svensk Trädgård. Att medlemmarna dessutom får gå GardenR’s helt nya introduktionskurs Jord, näring och kompost är extra roligt för våra medlemmar med lite mindre trädgårdserfarenhet, fortsätter Inger. 

- På GardenR önskar vi göra det roligare att lyckas i sin trädgård. Nu kommer våren snart och runt om i Sverige planeras just nu en ny härlig säsong i trädgård och odling. Vi hälsar Riksförbundets Svensk Trädgårds alla medlemmar varmt välkomna in i appen för att planera och inspireras, säger Filip Johansson på GardenR.


Vill du bli medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård? Här kan du läsa mer om vad ett medlemskap i Sveriges största trädgårdsorganisation innebär.

Är du redan medlem och vill veta mer om hur du får tillgång till dina medlemsförmåner loggar du in på RSTs medlemssidor.

Läs hela

GardenRs nya digitala tjänst. Trädgårdskurser online.

23/1/2023

GardenR har lanserat en utbildningsplattform. Fokus är att hjälpa trädgårdsintresserade bygga upp kunskap om trädgård och odling och dessutom samtidigt skapa en hållbar trädgård med ökad biologisk mångfald. Syftet med kurserna är att erbjuda ett sätt att lära sig på ett enkelt och roligt sätt som alla kan förstå. I första kursen beskriver och visar Filip Johansson, grundare av GardenR, hur du kan komma igång med att få ett fint kretslopp för din jord.

Växternas tillväxt och välmående bygger på att jorden de växer i får kärlek och det går faktiskt förvånansvärt fort att börja förbättra jordens egenskaper.

- En bra jord är viktigt för att lyckas i sin egen trädgård. Att arbeta långsiktigt med att ta hand om och förbättra sin egen jord hemma är inte så krångligt och i denna kursen introduceras man till det kretsloppet säger Filip Johansson. 

Varför satsar GardenR på webbaserade trädgårdskurser?

Intresset för odling och trädgård växer. Det finns ett ökat intresse för att djur och insekter är en del av ekosystemet och många vill plantera växter som ger nektar till bin, fjärilar och andra pollinerare. Fler vill uppnå en hållbar trädgård där det finns en balans mellan skade- och nyttodjur, det är riktigt roligt!  

Tanken med GardenR’s kurser är att de skall vara motiverande och inspirerande, men också enkla och inte kräva att man vill bli fullfjädrad trädgårdsmästare. Formatet är kortare kurser som är fokuserade på ett område så att man snabbt kan komma igång. 

- Kurserna är ett komplement till trädgårdsappen GardenR. Snart tillkommer fler kurser och över tid blir ett brett utbud där man kan utöka sina kunskaper om trädgård och odling fortsätter Filip. 

Vem är den första kursen för?

Kursen är en introduktionskurs på totalt 30 minuter och deltagare få lära sig hur mull, ph och jordmån hänger ihop. Det är 6 st inspirerande videolektioner där Filip visar och beskriver hur man kan göra för att skapa en levande jord och förbättra sina odlingsförutsättningar. Har du precis flyttat och fått en trädgård, eller är du missnöjd med resultatet och tillväxten i din trädgård? Vill du komma igång med kompost och förbättra jorden i din odling hemma? Då kan kursen Jord, Näring och Kompost vara intressant för dig! 

På sidan kurser.gardenr.com kan du läsa mer om kursen Jord, Näring och kompost. Kurserna är utformade på ett sådant sätt att de är tillgängliga för vem som helst, var som helst. Ett litet frågequiz i slutet av varje modul hjälper dig som köper kursen att behålla och stärka din inlärning. 

GardenR Kurser är en del av GardenR som startades 2020 med lanseringen av trädgårdsappen GardenR. 

Läs hela

20 000 viktiga insatser gör Sverige rikare.

18/11/2022

I gräsmattor och hårdgjorda stenlagda ytor trivs väldigt få arter. Hur gynnar vi istället biologisk mångfald och de viktiga pollinatörerna i våra trädgårdar? Det är motiverande att skapa en hållbar och klimatsmart trädgård. Även små insatser påverkar och tillsammans blir det stora skillnader. Dessutom kan det göras med låga kostnader och det är lättskött. Många gånger blir det ett lyft för trädgården, odlingen och skörden samtidigt som det gynnar våra viktiga pollinatörer.

20 000 insatser och 250 000 fröpoäng
Sedan GardenR startade har användare av trädgårdsappen tillsammans genererat 250 000 fröpoäng och gjort över 20 000 insatser i trädgårdar runt om i Sverige. Verkligen häftigt och vilken effekt det blir när så många gör insatser gemensamt! Det finns ett stort behov av att fler och fler är med och bevarar jordens stora artrikedom - den biologiska mångfalden. Detta är också grunden till att Filip Johansson grundade GardenR. Där kan odling- och trädgårdsintresserade hitta inspiration, glädje och byta ångest mot handling, i små steg. Visionen med GardenR är att öka viljan till att bidra för att stoppa den nedåtgående trenden för biologisk mångfald.

Kampanj för mångfald
Kampanjen #EttRikareSverige lanserades nyligen av Rikare trädgård och Naturhistoriska riksmuseet. En kampanj med målet att inspirera och uppmuntra fler att omvandla en del av sin trädgård, balkong eller kolonilott till en rikare livsmiljö för djur och växter. Såklart ett engagemang och en önskan som går helt i linje med GardenR’s mål!

Filips topp 3
Filip Johanssons topp 3 tips på hur du enkelt kan öka biologisk mångfald, en sten åt gången, delades i veckan i  ett trädgårdshack i appen. Dessutom finns det en ny utmaning i appen. Utmaningar är vanligtvis projekt av något slag i trädgården, men denna gång är består insatsen av att stödja kampanjen #EttRikareSvergie och rapportera in de insatser som gjorts hemma. 

Ett samarbete och en hyllning
Ett rikare Sverige är ett samarbete mellan folkbildningsprojektet Rikare trädgård, Naturhistoriska riksmuseet, Fritidsodlingens riksorganisation (FOR) och Natursidan.se. Var med och rapportera in hur många kvadratmeter av din tomt och trädgård som du omvandlat från livlös till rik på biologisk mångfald. Under 2023 kommer det ut en rapport om antal kvadratmeter förbättrad yta. Detta blir en hyllning alla som gjort insatser!

Länk till Rikare Trädgårds formulär för att rapportera in insatser. 

Läs hela

Filip till bokmässan 2022 i Göteborg.

21/9/2022

Bokmässan blir 2022 en vanlig bokmässa igen. Det betyder ett myllrande mässgolv, scenprogram och spännande seminarier. Ett av årets teman på bokmässan är klimatkrisen. Där kopplar Bokmässan ihop kultur och vetenskap för att i 25 seminarier engagera och mobilisera kring vår tids ödesfråga. 

På ett särskilt klimatområde i D-hallen på mässan är nya klimatscenen mittpunkten. Här möts författare, forskare, journalister och aktivister i samtal. Scenprogrammet arrangeras av Bokmässan, Climate Live/Fridays for Future, Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet och Tankesmedjan Global utmaning, med medel från Formas. 

Filip Johansson talar vid tre tillfällen under fredagen 23 september och då först på klimatscenen k.l 11:30. Därefter i Polaris Faktas monter B04:40 kl.13:45 och slutligen på Grön Scen kl.15:00. Välkomna!

- Jag vill inspirera fler till att satsa på en hållbar trädgård och odling. Med min bok vill jag att fler upptäcker att det inte behöver vara svårt, tidskrävande eller dyrt att odla eget. Istället stärker det självförtroendet,  ger goda möjligheter att både spara pengar och hjälper till med att gynna biologisk mångfald . Jag tror att alla kan bli händiga, den som vågar och sätter igång blir händig ganska fort! Säger Filip. 

Boken Trädgårdshacks, som ges ut av Polaris fakta, kommer att finnas till försäljning i monter B04:40. Välkommen dit!

Missa inte årets bokmässa! 

Läs hela

Stor efterfrågan på enkla och hållbara trädgårdstips - Förlaget trycker ny upplaga av boken Trädgårdshacks.

1/8/2022

Filip Johanssons debutbok gavs ut i januari 2022. Trädgårdshacks - 70 finurliga återbruk som förenklar din odling året runt  har sedan dess fått flera mycket fina recensioner. I boken delar Filip med sig av fantastiska tips och smarta lösningar för alla som är nyfikna på att ha roligt i trädgården samtidigt som man återbrukar och tänker hållbart för framtiden.

I boken visar Filip hur roligt och spännande det är att att komma igång med odling och klimatsmart trädgårdsarbete hemma. Filip själv bor på en gård utanför Lund i Skåne och i boken får vi ta del av trädgårdshacks uppdelade på alla 4 årstider. Filip själv fick tidigt hjälpa till i trädgården hemma. Alla som såg Filip på Nyhetsmorgon i TV4 i januari eller maj  kunde höra honom berätta om att han fick 5kr av sin pappa för varje hink med rensat ogräs och att han fick dubbelt betalt om han visslade samtidigt. Att få fler att upptäcka odlingsglädje är verkligen en stor anledning till att Filip nu spelat in över 800 trädgårdshacks som inspirerar över 50 000 följare på sociala medier. 

Fullbokad och stor efterfrågan på författarframträdande

Efterfrågan på författarframträdanden har varit mycket stor under vår och sommar. 

- Det är dubbelt härligt och en väldig skillnad att faktiskt få möta folk ute igen mot de senaste åren när man bara "träffat" likasinnade online. Att visa och prata om min bok och mitt intresse för en hållbar trädgård som värnar om Biologisk mångfald. Att göra trädgårdslivet både enklare och roligare, det är givande! Och jag ser mycket fram emot att medverka och inspirera på bokmässan i september, berättar Filip Johansson.

Redan efter några månader kom beslutet från förlaget Polaris Fakta om att trycka en ny upplaga. 

– Eftersom boken Trädgårdshacks fått så mycket fina omdömen så togs beslutat att trycka en ny upplaga ganska fort, det är såklart något som jag tycker känns väldigt roligt säger Filip Johansson. 

Ett urval röster om boken:

”Enkelt, elegant experimenterande.”
– Allt om trädgård

"I 70 finurliga återbruk som förenklar din odling året runt delar författaren med sig av en lång rad husmorsknep, kreativa lösningar och smarta genvägar gällande allt från hur man bygger sina egna verktyg och organiserar de ofta årstidsbundna projekten på bästa sätt till hur man maximerar skörden och främjar den biologiska mångfalden. Ytterligare ett plus är att de hållbara tankegångarna inte bara figurerar i periferin utan löper som en röd tråd genom hela boken. Syftet är att lära ut men också, inte minst, att lära om."
- BTJ-häftet nr 3, 2022. Lektör Markella Callin

“Innehåller boken bra, billiga tips som underlättar tillvaron? Jajamen. Är tipsen nya och fräscha? De flesta, ja. Kommer jag att använda mig av några av hacksen? Definitivt! Flera är redan på gång!”
– Vildisbokvra

“Supertydligt uppställt! Det är himla roliga grejer! Den är genomgående cool och jag skulle verkligen rekommendera den. Den tar tillvara på allt, ingenting går till spillo.”
– Återbrukspodden, avsnitt 71, 5 april 2022.

Foto: Peter Carlsson

Läs hela

Blomsterlandet och GardenR inleder samarbete:

Nu kan du köpa Blomsterlandets växter i trädgårdsappen GardenR

Nu kan alla trädgårdsentusiaster använda trädgårdsappen GardenR för planering och inspiration och sedan köpa sina växter via Blomsterlandets e-handel med en enkel knapptryckning.

- Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra användare detta unika upplägg tillsammans med Blomsterlandet. Ambitionen är att göra det lätt och smidigt för våra användare att hitta och köpa de växter som de önskar sig. GardenR har användare i hela Sverige, att Blomsterlandet är rikstäckande med 64 butiker utbrett i landet är mycket positivt för våra användare säger Filip Johansson som är VD och grundare på GardenR.

I appen GardenR kan användare söka efter växter som man vill ha i sin trädgård och lägga till i sin trädgård/odlingsplats eller önskelista. I samband med att man gör det ges nu möjligheten att köpa växten ifrån Blomsterlandet. Med en enkel knapptryckning kommer användaren till Blomsterlandets e-handel och kan beställa växter till sin trädgård, balkong och odling.

Båda parter arbetar aktivt med hållbarhet och ser det som ett viktigt område för framtiden.

- Blomsterlandets fokus på hållbarhet och deras stora utbud av Från Sverige-märkta växter ligger i linje med GardenRs värderingar, säger Filip Johansson.

Hur får då användaren sina växter? Blomsterlandet har 64 butiker i hela landet, vilket innebär att många svenskar har nära till en butik lokalt. Blomsterlandets e-handel erbjuder fri frakt till alla sina butiker, samt hemleverans på utvalda delar av sortimentet.

- På Blomsterlandet har vi en lång erfarenhet av växtförsäljning kombinerat med kunskap och inspiration och GardenR erbjuder en digital plattform som förenklar köpresan vid planering och inköp av växter. Vi ser att vi kan komplettera varandras tjänster väl och tillsammans kan vi ge kunden en tidsbesparing så att man i stället kan ägna mer tid åt sin trädgård, säger Tirdad Zadeh, e-handelschef på Blomsterlandet.Så här handlar du hos Blomsterlandet med trädgårdsappen GardenR:

- Ladda ner GardenR - finns på App Store och Google Play
- Gå till Önskelistan och leta efter den växt du skulle vilja ha.
- Om växten finns hos Blomsterlandet kommer alternativet upp att köpa den i Blomsterlandets E-handel, klicka på länken så kommer du direkt till vald växt och kan lägga den i din varukorg.

Läs hela

Filip Johansson till Österlen Garden Show 2022

10/5/2022

Det blir mycket fokus på trädgård helgen 14-15 maj 2022. Återigen är det dags för mysiga Österlen Garden Show i Lunnarp, Tomelilla. Under lördagen föreläser Filip på temat Smarta genvägar i trädgården!

Österlen Garden Show är en ideell organisation utan privat vinstintresse med målsättning att aktivt bidra till ett ökat intresse för trädgård och hållbar odling på Österlen. Med eventet vill de även främja lokala företag, producenter och organisationer inom trädgård och odling. Eventuellt överskott av trädgårdsmässan ska användas till satsningar på ungdomsaktiviteter. 

Andra spännande föreläsare som bjuder på inspiration är Gunnel Carlsson, Linnea Dickson, Tareq Taylor, John Taylor och Eva Olsson!

GardenR är på plats och visar appen för alla som är intresserade! Man kan givetvis också köpa boken Trädgårdshacks.
Du hittar GardenR utanför workshoptältet.  

Missa inte en fin utflykt till en plats där trädgårdsinspirationen flödar. https://osterlengardenshow.se/

Läs hela

GardenR vinner Årets Marknadsinnovation 2021

27/4/2022

Konferensen Internet i fokus gick av stapeln i Malmö under onsdagen 27 april. Under konferensen delade Marknadsföreningen i Malmö (MiM) ut sitt årliga pris Årets marknadsinnovation som premierar, synliggör och lyfter fram god kommunikation, kreativitet och marknadsföring. Trädgårdsappen GardenR vann utmärkelsen och var på plats på konferensen.

Priset tilldelas den person eller team som under året gjort störst avtryck inom skånsk kommunikation, marknadsföring och entreprenörskap tack vare sin innovationsförmåga. Motiveringen till GardenR’s vinst från Marknadsföreningen i Malmö lyder:

“Med hög kreativitet inspirerar årets vinnare till nytänk med ett stort hållbarhetsfokus. Detta genom att på ett smart sätt utnyttja modern teknik. I appen finns inslag av blan annat gamification, vilket på ett lekfullt sätt uppmuntrar användarna till att leva mer klimatsmart. Innovativ kommunikation utöver det vanliga uppvisas också via deras Instagram, som dagligen fylls av smarta hacks. Årets vinnare inspirerar tusentals till att agera och ställa om - och får oss att genast vilja gå ut och prova nästa trädgårdsschack.“

Trädgård och Odlingsapp
Biologisk mångfald är en förutsättning för allt liv på jorden och förlusten av biologisk mångfald är lika akut som klimatfrågan. Vi behöver ställa om till en hållbar utveckling och där kommer alla med trädgård och odlingsintresse in. GardenR inspirerar till en hållbar trädgård. Återbruk av saker man har hemma, hållbara odlingstips, trädgårdshacks för biologisk mångfald och inspiration att ställa om att tänka klimatsmart även i trädgårdsarbetet.

Med odlingsappen GardenR i din telefon så får du möjlighet att dokumentera vilka växter du har och önskar dig och kan hitta mycket inspiration för nya hållbara projekt.

- Det var verkligen kul att jag och Einar Nordengren var på konferensen och kunde ta emot utmärkelsen av MiM på scen, säger Sofie Bjerkefeldt. Nu är vi i full fart med år 2022 och har mycket spännande på gång!

Läs hela

Dags att resa till nordens största trädgårdsmässa.

29/3/2022

Trädgårdshacks för biologisk mångfald, 10 enkla åtgärder man kan fixa av sånt man har hemma. Det är rubriken för Filip Johanssons föreläsning på nordens största trädgårdsmässa. Den arrangeras i samarbete med FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation och pågår 31 mars - 3 april. Filip har man möjlighet att se 2 gånger på kunskapscenen, fredag 1 april kl.17 eller söndag 3 april kl. 16.

Nordiska Trädgårdar är verkligen en plats för alla som älskar trädgård och odling. Mässans största mässhall fylls upp med nära 300 utställare. Besökare kommer också ha möjlighet att lyssna till inspirerande talare på inspirations- och kunskapscenen.

- Min ambition är verkligen inspirera fler till att satsa på en hållbar trädgård. Att många får chansen att upptäcka att det inte behöver vara svårt, tidskrävande eller dyrt att odla eget. Det går att få en härlig och lummig trädgård som är hållbar och gynnar biologisk mångfald. Det är lite vildare, men så mycket roligare, säger Filip.

Kunskapsscenen drivs av Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR). Där delar flera experter med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Vill man lyssna på Filip Johansson så kommer han alltså att stå på scenen både på fredagen och söndagen. Länk till tiderna hittar du här.

Boken Trädgårdshacks kommer att finnas till försäljning i bokshoppen.

Läs hela

Trädgårdshacks för ett mer hållbart liv - äntligen releasefest!

24/3/2022

Så kom äntligen dagen att fira boken Trädgårdshacks tillsammans med inbjudna gäster, vänner och familj. Boken som handlar om hur man kan ha roligt på sin resa mot att odla eget, öka den biologiska mångfalden och leva ett mer hållbart liv. 

En solig eftermiddag i det underbara växthuset i Malmö slottsträdgårds trädgårdscafé samlades vi för att fira. 

Festligheterna började med härligt mingel i vårsolen och därefter hade Filip ordet och inledde kvällen. Han berättade kort om boken och idén bakom trädgårdshacks. Att det i grunden handlar om hans ambition om att få fler att ställa om för ett mer hållbart trädgårdsliv som värnar om djur och natur och den biologiska mångfalden. Boken Trädgårdshacks - 70 finurliga återbruk som förenklar din odling året runt, samt appen GardenR skall vara en inspiration och ett stöd i det omställningsarbetet. Petra Ward, från bokförlaget Polaris fakta, beskrev kort hur processen kring boken gått och återgav en rolig berättelse om hur de på kontoret hälsade på varandra, enligt Filips videoklipp trädgårdshacks, med ett distinkt och glatt Hej! Petra meddelade också att de nyligen beställt ett nytryck av boken. Mer att fira!

Det fanns också möjlighet för gästerna att prova ett uppskattat trädgårdshacks - fjärilsmataren! Ett hack som hjälper fjärilar med mat när det fortfarande är mycket få blommor som hunnit slå ut. Goda vegetariska smörgåsar och lokala drycker i den underbara miljön som slottsträdgårdens trädgårdscafé bjuder på var helt perfekt. 

DJ för kvällen var eminenta Lucas. Gästerna överraskades dessutom med att det band som Filip Johansson är en del av, spelade ett par låtar som lyfte kvällen och stämningen! 

Boken Trädgårdshacks ges ut av Polaris Fakta och kan köpas på Bokus, Adlibris och Akademibokhandeln.

Läs hela

Trädgårds- och odlingsappen GardenR lanserar fler funktioner som assisterar dig. 

17/2/2022

Bli en mästare på hållbar odling. Svenskutvecklade GardenR är trädgårds- och odlingsappen för dig som vill inspireras till att ha en hållbar trädgård med mycket plats för glädje och ökad biologisk mångfald. Visionerna är stora och trädgårds- och odlingsappen GardenR utvecklas kontinuerligt. Sedan 2020 finns en version som är helt kostnadsfri. Nu finns alltså möjligheten, för endast 19kr/mån, att bli prenumerant på betalversionen av GardenR, GardenR Premium! 

- Om fler och fler skapar bra miljöer för vilda pollinatörer i sin trädgård så har vi kommit långt! GardenR vill inspirera till det! GardenR stödjer också Naturskyddsföreningens projekt Operation Rädda Bina, och i lansering av vår Premium produkt så skänker vi första månadskostnaden för nya användare till Naturskyddsföreninges arbete för bevarandet av biologisk mångfald säger Filip Johansson. 

Utöver de funktioner som finns tillgängliga för alla kostnadsfritt, finns i betalversionen ännu fler smarta funktioner som assisterar dig i din odling och trädgård. Du blir en mästare på hållbar odling och har roligt på vägen! Hur låter en smart odlingskalender baserat på din geografiska plats? Så att du har koll på när det är rätt tid att beskära eller plantera för just din zon. Dessutom får du automatiskt inlagda sysslor baserat på växterna i din trädgård som gör det enkelt att bocka av och komma tillbaka till. Något som även underlättar för kommande säsonger. Fler exempel på funktioner som tillkommer är: En loggbok för att dokumentera dina insatser; En kalender som ger tips om vad som kan göras;  Plats för att lägga in egna noteringar för projekt och spännande uppslag. 

I appen kan du redan organisera odlingsplatser. Där finns också över 650 trädgårdshacks att inspireras av! Du kan också anta utmaningar på stimulerande uppgifter som gynnar den biologiska mångfalden och få tips om ökad självhushållning. Vill du kan du även göra en enkel design över din trädgård direkt i appen, skriva listor på de växter och blommor du har och önskelistor över de växter du drömmer om att införskaffa. Dessutom finns det en smart funktion för att identifiera växter. Ta bild på en växt för att se vad det är - med en artlista med råd för tiotusentals växter får du svaret och kan enklare ta hand om din växt. Inom kort lanseras ytterligare funktioner med e-kurser och möjlighet att få experthjälp.

Trädgårds- och odlingsappens främsta fokus är på det lustfyllda i trädgårdsarbetet – allt behöver inte vara perfekt och allt behöver inte hända samtidigt. Dagliga trädgårdshacks i videoformat, som delas på sociala medier och i appen, inspirerar + 45 000 följare dagligen. Med appen är det enklare och roligare att odla smart, värna om miljön och lyckas i sin trädgård. De dagliga trädgårdshacksen handlar inte endast om odling, de kan även handla om tex. hur man bygger en fjärilsholk eller ett grenstaket, eller gör en självbevattnande kruka av creme fraiche burkar. 

Läs hela

Filip’s populära trädgårdshacks har resulterat i en bok

28/12/2021

Filip Johansson, grundaren av trädgårds- och odlingsappen gardenR har hela sitt liv varit intresserad av att odla eget. Redan under sin studietid i Lund hade Filip, tillsammans med sin bror, en kolonilott och odlade egna grönsaker. Trädgårdsappen gardenR har även det populära instagramkontot gardenR där Filip dagligen delar trädgårdshacks på tips om hur man kan ha roligt på sin resa mot att odla eget, öka den biologiska mångfalden och leva ett mer hållbart liv. Dessa populära trädgårdshacks har nu resulterat i en ny bok.

— Min önskan är att fler skall upptäcka att det inte behöver vara svårt, tidskrävande och dyrt att odla eget eller att ha en härlig och lummig trädgård. Jag vill med tipsen i min debutbok Trädgårdshacks hjälpa folk att gå från dröm till verklighet, och ha roligt på vägen! säger Filip.

Filip Johansson lade mycket tankeverksamhet på klimatkrisen och det stora behovet av att bevara jordens stora artrikedom - den biologiska mångfalden. Han ville byta ångest mot handling och faktiskt göra något konkret, något som påverkade den biologiska mångfalden i rätt riktning. Därför hoppade Filip av en karriär inom IT-branschen och flyttade till en gård på landet och började odla. Med den nya boken Trädgårdshacks vill Filip Johansson inspirera till att ha roligt i trädgården samtidigt som vi tar hänsyn till och aktivt gör insatser för naturen och den biologiska mångfalden. 

— Alla små förändringar vi kan göra hemma i vår egen trädgård är viktiga, säger Filip. Tillsammans blir dessa små förändringar till väldigt stor nytta, utan att det påverkar vår livsstil dramatiskt. 

I boken har Filip samlat sina bästa trädgårdshack och finurliga lösningar, i boken finns över 70 enkla hacks med tydliga steg-för-steg instruktioner för att lyckas med odling, trädgårdsliv och en hållbar trädgård. 


Boken Trädgårdshacks ges ut av Polaris Fakta och kan köpas på Bokus, Adlibris och Akademibokhandeln. 

Sagt om boken Trädgårdshacks:

”Enkelt, elegant experimenterande.”
– Allt om trädgård

"I 70 finurliga återbruk som förenklar din odling året runt delar författaren med sig av en lång rad husmorsknep, kreativa lösningar och smarta genvägar gällande allt från hur man bygger sina egna verktyg och organiserar de ofta årstidsbundna projekten på bästa sätt till hur man maximerar skörden och främjar den biologiska mångfalden. Ytterligare ett plus är att de hållbara tankegångarna inte bara figurerar i periferin utan löper som en röd tråd genom hela boken. Syftet är att lära ut men också, inte minst, att lära om."
- BTJ-häftet nr 3, 2022. Lektör Markella Callin


Läs hela

Nya appen GardenR fångar upp odlingsboom

29/3/2021

Hemmet – och trädgården – har för många blivit en allt viktigare plats till följd av pandemin. Svenska Gardenr, som delar dagliga trädgårdshacks i videoformat på sociala medier, har fått närmare 15 000 följare sedan starten för ett år sedan. Nu lanseras appen som gör det ännu enklare och roligare att lyckas i trädgården.

Med hjälp av dagliga trädgårdshacks vill Gardenr hjälpa fler att odla smart och värna om miljön. I appen kan du planera din trädgård, lära dig om biologisk mångfald och ökad självhushållning, samt inom kort gå e-kurser och få experthjälp. Tipsen handlar inte bara om odling. Det kan även vara hur man bygger en humleholk eller ett grenstaket.

Bakom Gardenr står Filip Johansson, med en framgångsrik karriär inom it-branschen bakom sig. För tre år sedan lämnade han och familjen stadslivet för en gård på landet där hans odlingsintresse blev fröet till Gardenr.

”Odlingsboomen har verkligen spridit sig det senaste året, inte minst bland människor i 30-årsåldern, som jag själv”, säger Filip. ”När jag drog igång Gardenr på sociala medier i april förra året överraskades jag av hur stort intresset var. Med appen tar vi det till nästa nivå, med massor av smarta funktioner som gör trädgårdsarbetet ännu enklare och roligare.”

Filip vill fokusera på det lustfyllda i trädgårdsarbetet – allt behöver inte vara perfekt och allt behöver inte hända samtidigt. I appen kommer varje vecka utmaningar bestående av korta, pedagogiska och roliga klipp med enkla instruktioner som alla kan följa. Genomförda utmaningar ger fröpoäng och vid en viss nivå får man utan kostnad fröpaket hemskickade.

”Gardenr är lika mycket för nybörjaren som söker smarta trädgårdstips eller vill skissa upp sin första trädgård som för den mer erfarne odlaren som vill veta när man ska klippa sin speciella ros. Oavsett nivå så tror jag att våra användare märker att vi som ligger bakom appen själva brinner för detta”, säger Filip.

Läs hela

365 Trädgårdshacks, GardenR har lagt ut en kort tips&trix video om dagen under ett helt år

30/4/2021

Trädgården är på våren ett av de hetaste ställena att vara - inte minst i pandemitider. GardenR, som delar trädgårdshacks i videoformat på sociala medier, har delat en video om dagen med tips och tricks i ett helt år och fått närmare 15 000 följare sedan starten.

Med korta, roliga och inspirerande trädgårdshacks vill GardenR visa att det är både kul och enkelt att både odla och värna om mångfald i trädgården. Filip Johansson VD på GardenR, som är den man ser i klippen, lämnade IT/Telekom-världen för Trädgårdsvärlden och odlar nu sitt trädgårdsintresse på heltid.

"När jag drog igång företaget och började lägga upp videoklipp med trädgårdshacks på sociala medier var det ingen som trodde att jag skulle orka eller kunna komma på nya hacks varje dag, men är man trädgårdstokig och envis så är man", säger Filip "Det finns hur mycket inspiration där ute som helst, jag tar forskningsartiklar, husmorsknep och konstiga idéer jag får och kokar ihop det till något som fungerar i trädgården och som man kan förmedla på drygt 1 minut, det ska vara intressant, kul och lättsmält"

Men ibland har det varit lite knepigt att hinna med. "Någon gång har jag gjort klipp med feber och när vi fick vårt andra barn, Bosse i september hade jag förinspelat ett gäng avsnitt så det inte skulle bli ytterligare stress" säger Filip med ett leende.

GardenR är en ny-lanserad gratis-app för trädgårdsintresserade, där man kan göra utmaningar för biologisk mångfald och vinna fröpåsar, skissa upp sin trädgård samt identifiera växter via foto och spara dem i växtlistor och rabatter.

"Att träffa folk dagligen via sociala medier, höra vad de vill se mer av och vad de kämpar med i trädgården har gett mig en fantastisk inblick som jag tagit med mig i utvecklingen av appen", säger Filip "Förhoppningen är att ge tillbaka med mina videos och inspirera och förmedla lite energi under pandemin, det finns massor av kraft där ute i trädgården!"

Läs hela