27/2/2023

Vattensmarta trädgårdshacks med Filip Johansson.

Tusen droppar är ett projekt om att spara vatten. Riksförbundet Svensk Trädgård, trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson och VA SYD har ett samarbete för att få fler att tänka hållbart och göra smarta vattenlösningar i sina trädgårdar – antingen för att skörda regnvatten eller för att spara dricksvatten. 

Filip Johanssons trädgårdshacks har alltid fokus på en hållbar trädgård. Klimatsmarta lösningar som gynnar biologisk mångfald, trädgård och skörd. Bland de över 900 hacks som Filip Johansson spelat in och delat i odlingsappen GardenR och på Instagramkontot GardenR så finns det också mängder av vattensmarta trädgårdshacks. 

- Att vattenhushålla är smart och gynnsamt på väldigt många sätt. Vatten är en grundförutsättning för att allt ska leva och frodas i trädgården. Att ta tillvara på vatten på olika sätt och återanvända det genom att vattna med det hemma  i trädgården är hållbart och känns väldigt belönande, säger Filip Johansson på GardenR. Jag försöker inspirera fler till att komma igång med projekt i sina trädgårdar för att spara på tex. regnvatten. 

Under trädgårdsmässan vår trädgård i Malmö 10-12 mars 2023 kommer projektet Tusen Droppar under lördagen att ha flera punkter på trädgårdsscenen med start kl. 13.45. Där kommer bland annat Gunnel Carlson och Inger Ekrem att prata om projektet och olika sätt att tänka klokt kring vatten. Filip dyker upp på scenen kl.15 för att dela med sig av sina allra bästa hacks gällande att vara vattensmart i trädgården. 

Mässan i Malmö kommer ha det mesta för din trädgård. Kom och botanisera bland fröer, växter och redskap. Träffa utställare och ta del av flera spännande föredrag på kunskapsscenen och trädgårdsscenen.

Vill du se ett av Filips hacks om vatten?  Led skyfallet rätt

Vill du läsa mer om projektet Tusen Droppar och hur det startade kan du göra det här

Vår Trädgård arrangeras på Malmömässan 10–12 mars, mässgatan 6, Malm, scenprogrammet för hela helgen på mässan hittar du här

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press