1/8/2022

Stor efterfrågan på enkla och hållbara trädgårdstips - Förlaget trycker ny upplaga av boken Trädgårdshacks.

Filip Johanssons debutbok gavs ut i januari 2022. Trädgårdshacks - 70 finurliga återbruk som förenklar din odling året runt  har sedan dess fått flera mycket fina recensioner. I boken delar Filip med sig av fantastiska tips och smarta lösningar för alla som är nyfikna på att ha roligt i trädgården samtidigt som man återbrukar och tänker hållbart för framtiden.

I boken visar Filip hur roligt och spännande det är att att komma igång med odling och klimatsmart trädgårdsarbete hemma. Filip själv bor på en gård utanför Lund i Skåne och i boken får vi ta del av trädgårdshacks uppdelade på alla 4 årstider. Filip själv fick tidigt hjälpa till i trädgården hemma. Alla som såg Filip på Nyhetsmorgon i TV4 i januari eller maj  kunde höra honom berätta om att han fick 5kr av sin pappa för varje hink med rensat ogräs och att han fick dubbelt betalt om han visslade samtidigt. Att få fler att upptäcka odlingsglädje är verkligen en stor anledning till att Filip nu spelat in över 800 trädgårdshacks som inspirerar över 50 000 följare på sociala medier. 

Fullbokad och stor efterfrågan på författarframträdande

Efterfrågan på författarframträdanden har varit mycket stor under vår och sommar. 

- Det är dubbelt härligt och en väldig skillnad att faktiskt få möta folk ute igen mot de senaste åren när man bara "träffat" likasinnade online. Att visa och prata om min bok och mitt intresse för en hållbar trädgård som värnar om Biologisk mångfald. Att göra trädgårdslivet både enklare och roligare, det är givande! Och jag ser mycket fram emot att medverka och inspirera på bokmässan i september, berättar Filip Johansson.

Redan efter några månader kom beslutet från förlaget Polaris Fakta om att trycka en ny upplaga. 

– Eftersom boken Trädgårdshacks fått så mycket fina omdömen så togs beslutat att trycka en ny upplaga ganska fort, det är såklart något som jag tycker känns väldigt roligt säger Filip Johansson. 

Ett urval röster om boken:

”Enkelt, elegant experimenterande.”
– Allt om trädgård

"I 70 finurliga återbruk som förenklar din odling året runt delar författaren med sig av en lång rad husmorsknep, kreativa lösningar och smarta genvägar gällande allt från hur man bygger sina egna verktyg och organiserar de ofta årstidsbundna projekten på bästa sätt till hur man maximerar skörden och främjar den biologiska mångfalden. Ytterligare ett plus är att de hållbara tankegångarna inte bara figurerar i periferin utan löper som en röd tråd genom hela boken. Syftet är att lära ut men också, inte minst, att lära om."
- BTJ-häftet nr 3, 2022. Lektör Markella Callin

“Innehåller boken bra, billiga tips som underlättar tillvaron? Jajamen. Är tipsen nya och fräscha? De flesta, ja. Kommer jag att använda mig av några av hacksen? Definitivt! Flera är redan på gång!”
– Vildisbokvra

“Supertydligt uppställt! Det är himla roliga grejer! Den är genomgående cool och jag skulle verkligen rekommendera den. Den tar tillvara på allt, ingenting går till spillo.”
– Återbrukspodden, avsnitt 71, 5 april 2022.

Foto: Peter Carlsson

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press