24/3/2022

Trädgårdshacks för ett mer hållbart liv - äntligen releasefest!

Så kom äntligen dagen att fira boken Trädgårdshacks tillsammans med inbjudna gäster, vänner och familj. Boken som handlar om hur man kan ha roligt på sin resa mot att odla eget, öka den biologiska mångfalden och leva ett mer hållbart liv. 

En solig eftermiddag i det underbara växthuset i Malmö slottsträdgårds trädgårdscafé samlades vi för att fira. 

Festligheterna började med härligt mingel i vårsolen och därefter hade Filip ordet och inledde kvällen. Han berättade kort om boken och idén bakom trädgårdshacks. Att det i grunden handlar om hans ambition om att få fler att ställa om för ett mer hållbart trädgårdsliv som värnar om djur och natur och den biologiska mångfalden. Boken Trädgårdshacks - 70 finurliga återbruk som förenklar din odling året runt, samt appen GardenR skall vara en inspiration och ett stöd i det omställningsarbetet. Petra Ward, från bokförlaget Polaris fakta, beskrev kort hur processen kring boken gått och återgav en rolig berättelse om hur de på kontoret hälsade på varandra, enligt Filips videoklipp trädgårdshacks, med ett distinkt och glatt Hej! Petra meddelade också att de nyligen beställt ett nytryck av boken. Mer att fira!

Det fanns också möjlighet för gästerna att prova ett uppskattat trädgårdshacks - fjärilsmataren! Ett hack som hjälper fjärilar med mat när det fortfarande är mycket få blommor som hunnit slå ut. Goda vegetariska smörgåsar och lokala drycker i den underbara miljön som slottsträdgårdens trädgårdscafé bjuder på var helt perfekt. 

DJ för kvällen var eminenta Lucas. Gästerna överraskades dessutom med att det band som Filip Johansson är en del av, spelade ett par låtar som lyfte kvällen och stämningen! 

Boken Trädgårdshacks ges ut av Polaris Fakta och kan köpas på Bokus, Adlibris och Akademibokhandeln.

Trädgårdsappen GardenR

  • Dagliga trädgårdshack - smarta tips
  • Odlings- och planeringsverktyg för din trädgård
  • Klimatsmarta insatser varje vecka
  • Lär dig om biologisk mångfald och självhushållning
  • Artlista med råd för 800 000 växter – ta bild på en växt för att se namnet

Ladda ner Gardenr gratis på App Store och Google Play.

——————

Bilder: https://gardenr.com/pressbilder

För mer information:
Filip Johansson, 046-291 291, filip@gardenr.com

Om Gardenr
Gardenr vill göra det roligare att odla och förbättra biologisk mångfald i din trädgård. Gardenr startade 2020 och finns på Instagram, Facebook och YouTube, samt som app på App Store och Google Play. Se mer på www.gardenr.com

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press