29/3/2021

Nya appen GardenR fångar upp odlingsboom

Hemmet – och trädgården – har för många blivit en allt viktigare plats till följd av pandemin. Svenska Gardenr, som delar dagliga trädgårdshacks i videoformat på sociala medier, har fått närmare 15 000 följare sedan starten för ett år sedan. Nu lanseras appen som gör det ännu enklare och roligare att lyckas i trädgården.

Med hjälp av dagliga trädgårdshacks vill Gardenr hjälpa fler att odla smart och värna om miljön. I appen kan du planera din trädgård, lära dig om biologisk mångfald och ökad självhushållning, samt inom kort gå e-kurser och få experthjälp. Tipsen handlar inte bara om odling. Det kan även vara hur man bygger en humleholk eller ett grenstaket.

Bakom Gardenr står Filip Johansson, med en framgångsrik karriär inom it-branschen bakom sig. För tre år sedan lämnade han och familjen stadslivet för en gård på landet där hans odlingsintresse blev fröet till Gardenr.

”Odlingsboomen har verkligen spridit sig det senaste året, inte minst bland människor i 30-årsåldern, som jag själv”, säger Filip. ”När jag drog igång Gardenr på sociala medier i april förra året överraskades jag av hur stort intresset var. Med appen tar vi det till nästa nivå, med massor av smarta funktioner som gör trädgårdsarbetet ännu enklare och roligare.”

Filip vill fokusera på det lustfyllda i trädgårdsarbetet – allt behöver inte vara perfekt och allt behöver inte hända samtidigt. I appen kommer varje vecka utmaningar bestående av korta, pedagogiska och roliga klipp med enkla instruktioner som alla kan följa. Genomförda utmaningar ger fröpoäng och vid en viss nivå får man utan kostnad fröpaket hemskickade.

”Gardenr är lika mycket för nybörjaren som söker smarta trädgårdstips eller vill skissa upp sin första trädgård som för den mer erfarne odlaren som vill veta när man ska klippa sin speciella ros. Oavsett nivå så tror jag att våra användare märker att vi som ligger bakom appen själva brinner för detta”, säger Filip.

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press