28/12/2021

Filip’s populära trädgårdshacks har resulterat i en bok

Filip Johansson, grundaren av trädgårds- och odlingsappen gardenR har hela sitt liv varit intresserad av att odla eget. Redan under sin studietid i Lund hade Filip, tillsammans med sin bror, en kolonilott och odlade egna grönsaker. Trädgårdsappen gardenR har även det populära instagramkontot gardenR där Filip dagligen delar trädgårdshacks på tips om hur man kan ha roligt på sin resa mot att odla eget, öka den biologiska mångfalden och leva ett mer hållbart liv. Dessa populära trädgårdshacks har nu resulterat i en ny bok.

— Min önskan är att fler skall upptäcka att det inte behöver vara svårt, tidskrävande och dyrt att odla eget eller att ha en härlig och lummig trädgård. Jag vill med tipsen i min debutbok Trädgårdshacks hjälpa folk att gå från dröm till verklighet, och ha roligt på vägen! säger Filip.

Filip Johansson lade mycket tankeverksamhet på klimatkrisen och det stora behovet av att bevara jordens stora artrikedom - den biologiska mångfalden. Han ville byta ångest mot handling och faktiskt göra något konkret, något som påverkade den biologiska mångfalden i rätt riktning. Därför hoppade Filip av en karriär inom IT-branschen och flyttade till en gård på landet och började odla. Med den nya boken Trädgårdshacks vill Filip Johansson inspirera till att ha roligt i trädgården samtidigt som vi tar hänsyn till och aktivt gör insatser för naturen och den biologiska mångfalden. 

— Alla små förändringar vi kan göra hemma i vår egen trädgård är viktiga, säger Filip. Tillsammans blir dessa små förändringar till väldigt stor nytta, utan att det påverkar vår livsstil dramatiskt. 

I boken har Filip samlat sina bästa trädgårdshack och finurliga lösningar, i boken finns över 70 enkla hacks med tydliga steg-för-steg instruktioner för att lyckas med odling, trädgårdsliv och en hållbar trädgård. 


Boken Trädgårdshacks ges ut av Polaris Fakta och kan köpas på Bokus, Adlibris och Akademibokhandeln. 

Sagt om boken Trädgårdshacks:

”Enkelt, elegant experimenterande.”
– Allt om trädgård

"I 70 finurliga återbruk som förenklar din odling året runt delar författaren med sig av en lång rad husmorsknep, kreativa lösningar och smarta genvägar gällande allt från hur man bygger sina egna verktyg och organiserar de ofta årstidsbundna projekten på bästa sätt till hur man maximerar skörden och främjar den biologiska mångfalden. Ytterligare ett plus är att de hållbara tankegångarna inte bara figurerar i periferin utan löper som en röd tråd genom hela boken. Syftet är att lära ut men också, inte minst, att lära om."
- BTJ-häftet nr 3, 2022. Lektör Markella Callin


Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press