Denna video är inlagd från en tredje part (www.youtube.com). Genom att spela denna video godkänner du användarvillkoren för www.youtube.com.
Spela video

Ett rikare Sverige - öka biologisk mångfald

Hur kan man omvandla en del av sin trädgård för att gynna biologisk mångfald? Just nu har Naturhistoriska Riksmuséet och Rikare Trädgård startat ett initiativ som de kallar #EttRikareSverige för att inspirera till att omvandla relativt döda ytor i trädgården till ytor som ökar den biologiska mångfalden.

Kanske gör du mycket hemma i din trädgård för biologisk mångfald? I trädgårdsappen GardenR, som är gratis att ladda ner och skapa konto hos, kan du använda funktionen Utmaningar. Där finns mängder av förslag på projekt och insatser som gynnar biologisk mångfald som du kan göra hemma av saker som du redan har. Där får du god översikt över vilka projekt du gjort och kan dessutom, om du vill, belönas med fröpoäng och fröpåsar.

För projektet #EttRikareSverige så kan alla som gjort insatser under 2022 rapportera in dem i ett formulär -här.

Där kan du enkelt klicka i vad du har för tomt, hur många kvadratmeter som förbättrats till en rikare miljö och vilka insatser du gjort så kommer ditt arbete för ett rikare Sverige med i statistiken. I början på 2023 kommer en redovisning.


Här i detta trädgårdshack med GardenR hittar du Filip Johanssons topp tre tips på hur du på små ytor kan öka biologisk mångfald, en sten åt gången, för många bäckar små osv…

Du behöver
- Spade
- Ängsfrö
- Grusblandad jord

Steg för steg
- Skippa att klippa små öar på gräsmattan
- Gräv bort grässvålen kring etablerade träd och så ängsfrö
- Peta upp en sten i stenläggningen, fyll i grusblandad jord och så ängsfrö

Vill du ge bort upplevelsen av Trädgårdshacks? Nu finns en butik, titta in där och köp boken Trädgårdshacks till en trädgårdsintresserad.

GardenR i mobilen

Trädgård- och odlingsplanering, inspiration och hjälp
- alltid i fickan.

Testa GardenR idag och upptäck hur smidigt trädgårdsplaneringen kan gå!
Länk till App storeLänk till Google Play

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press