Trädgårdshacks

Filtrera på taggar
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Visar 0 av 0 trädgårdshacks

Istång till bredsådderna

Odling

Plantera med de verktyg du redan har hemma!

Hur kan man smidigt omskola bredsådder? Ja, att ta hand om dina bredsådder kan vara en utmaning, särskilt när det är dags att omskola dem. Men oroa dig inte, Filip har en enkel lösning - istången! Detta smidiga verktyg kan hjälpa dig att flytta dina plantor utan att skada dem.

Använd istången genom att placera den försiktigt runt din lilla planta och tryck sedan ner den i jorden. Vrid lite och dra sedan istången försiktigt uppåt för att lossa plantan från sin plats. När din planta har lossnat kan du enkelt lyfta upp den med istången och flytta den till sin nya förberedda kruka.

Tänk att istången är ett så mångsidigt verktyg! Att gräva upp och flytta plantor blir det ju en del nu under våren i trädgårdssäsongen. Det kostar heller inte en förmögenhet - kanske har du redan en hemma eller så kan du hitta en för några kronor på loppisar och second hand-butiker.

Nästa gång du ska omskola dina bredsådder, kom ihåg att istången är rätt verktyg!


Snooza vårstädningen

Biologisk mångfald

Vårstäda inte i trädgården, ännu.

Det är smart att vänta med att vårstäda i trädgården. Nu är det mars månad och våren är på väg. Snart kommer det bättre väder och då vill man ut och röja. Men man kan snooza lite till, många insekter, grodor och djur vilar ännu i lövhögar, bland ris och i komposten. Låt dem ligga och dra sig lite till. Om man är för tidig med sin städning riskerar de som övervintrar bland lövhögar, rishögar och kompost att inte klara sig när det kommer en köldknäpp. Njut ute i trädgården, men avvakta med att rensa. Bara njut istället och planera projekt för kommande säsong. Eller lägg dig i soffan, det är för en god sak!

Söndagssådden Tomater och Lemon Snacks

Odling

En bra körsbärstomat

Vilken tomat ska man odla? Det är svårt att säga, det finns många bra val, beroende på vilken typ av tomat man är ute efter. Jag har satt 16 sorters tomater i jorden nu 2023. Mina favoriter är Bifftomat Black Brandywine, Körsbärstomat Hundreds & Thousands, Lagringstomat Kenneths Piennolo och ”Hälsotomat” Amish Yellowish Orange Oxheart. Många många fler sorter tomat finns att botanisera ibland i växtbanken. Vilka är dina tomatfavoriter?

Dessutom har jag denna vår valt att prova odla det som kallas för lemon snacks, eller snacks-citron. En liten citron som är något sötare och går att äta med skall och rubbet. Det dröjer innan jag får citroner på mitt träd, men tänk om - så roligt det kommer att bli att ha mina alldeles egenodlad läckra snacks-citroner hemma!

Rådjurstest del 4

Gör det själv

Rådjuren bryr sig inte om mina äpplen

Det har dröjt lite med uppdatering i rådjurstestet. Anledning: Rådjur väljer att vara rådjur och samarbetar inte med experimentet. De äter allt annat än mina framdukade fat. Vi har i alla fall tydliga spår av dem och även lite övervakningsfilm. Så här är det med spjutspetsforskning, resultat kan dröja, men jag ger mig inte!

Odla i halmbal uppstart

Odling

Odla i halm

Kan man odla i halmbalar? Ja, man kan odla direkt i halmbalar om man preppar dem med kvävegödsel och mycket vatten. Nu startar jag upp odling hos mig med förberedelserna. Längre fram ska ni få se när den blir varm och när jag planterar. Har du erfarenhet av halmbalsodling som du vill dela med dig av? Kommentera gärna på instagram i inlägget!

Vill du prova att odla på lite nya sätt? Se i detta trädgårdstips om att odla potatis i gräsmattan.

- Odla potatis i halm

I trädgårdsappen GardenR finns mängder av odling och DIY tips att inspireras av. Ladda ner appen GardenR helt gratis!

Prickelpinne och skolningssöndag

Odling

Tips vid omskolning av små plantor

Verktyg som är bra att ha när du skolar om dina plantor? Omskolningsredskap alltså. Hur ska man egentligen flytta den lilla späda plantan utan att klämma sönder den? Vissa av de tidiga sådderna kan man nu börja skola om. Man klarar sig rätt så bra på en gaffel och en penna. Men jag har gjort ett verktyg! Min egnbyggda prickelpinne består av nålen från ett splitsverktyg och ett egengjort handtag. Bra kontroll tycker jag. Måste du hålla i något när du skolar om plantorna så håll försiktigt i hjärtbladen. Jag flyttar bland annat mina luffaplantor idag! 

I odlings- och trädgårdsappen GardenR kan du spara alla frösådder du gjort i digitala odlingsplatser. Där kan du få bra koll på när du frösådde vilken sort och enklare hålla koll på olika moment. Med GardenR Premium får du flera smarta funktioner som till exempel en odlingskalender och en enkel checklista. Så behöver du inte fundera sedan i sommar hur många dagar det blev till skörd. Du kan enkelt följa upp det i appen! Så kan du även spara bilder och anteckningar och slipper att scrolla runt i mobilen bland bilder.

Egen träspik till holken

Gör det själv
Biologisk mångfald

Träspik för fågelholk

Hur sätter man upp en fågelholk utan att tillföra trädet skada? När man sätter upp holkar vill man gärna vara så snäll mot trädet som man kan. Ett sätt som anses vara mildare än spik och skruv är träspik. Man kan göra egen ”spik” genom att tälja till Hagtorn eller Syren som är hårda träslag som håller relativt länge. Ju tyngre och större holk desto fler träspik bör man använda. Borra hål med vinkel som är lika breda som träspiken, sen brukar trät svälla och det blir en väldigt tajt infästning.

Vill du se fler alternativa hängmetoder för fågelholk kolla in detta tips! Du kan såklart även hitta alla trädgårdstips i video inne i tips&inspo i trädgårdsappen GardenR.

Nypotatis Bjärestyle

Odling

Odla potatis tidigt

Filip Johansson fortsätter försöka pusha gränsen för den första färska potatisen. På Bjärehalvön sätter de som jagar de första nypotatisarna på marknaden potatisen i marken redan 1 mars, så det gör Filip med. Genom att försöka efterlikna deras förutsättningar med sandjord och bra söderläge så är det värt att prova! Filip provar också gamla talesätt som att stor sättpotatis ger små och små sättpotatisar ger stora. Häng med i vår och se hur det går!

Mer frukt med tidigblommande växter

Biologisk mångfald

Vad blommar tidigt?

Letar du efter vårblommande buskar, träd och perenner? Tidigblommande växter som Sälg och Snökrokus är en viktig livlina för exempelvis humlor och bin som är tidiga upp ur vinterdvalan. Om de får bra med mat i din trädgård på våren så överlever fler och då får man massor av hjälpredor till sina fruktträd och bärbuskar när pollineringen drar igång. Så sätt mycket lökar som blommar tidigt om våren och ta sticklingar. Sälgen är speciell som en viktig nyckelart. Inget annat träd ger mat till så många arter som sälg.

Du behöver
- Sälgkvistar eller krokuslökar

Steg för steg
- Sätt ca. 30 cm långa grenar av sälg i vatten i 2 veckor
- Plantera när de fått rötter i tinad jord
- Sätt krokuslökar i väldränerad jord

Söndagssådden småsådd av bladgrönt

Odling

Så din egen sallad

Självhushållning av bladgrönt! I min familj äter vi ungefär en kruka/godislåda bladgrönt i veckan så med 3 veckors mellanrum sår jag tre krukor med bladgrönt. Då får vi lite färskt under hela säsongen. Sen kan man byta sorter beroende på tid på säsongen. Nu sår jag spenat, ruccola och plocksallat i växthuset. Spenat gror redan vid 3 grader och tål några minus så det funkar till och med i egenbyggd tunnel redan nu i Skåne.

Nu på våren är det fullt med sådder i fönster runt om i Sverige. Har du provat att så bladgrönt att äta till middag? I trädgårdsappen GardenR finns det listor för inspiration till snabbodlat grönt inomhus. Ärtskott, Groddar eller kanske micro leaf sangria - en bladrädisa som som snabbt utvecklar blad. Ladda ner appen gratis - du hittar GardenR på App store och i Google Play. Eller via länk nedan!

Omskolningslåda

Gör det själv

Plantera om sådderna, smart tips

När ska man omskola sina små plantor och frösådder? Och hur gör man det smidigt? Snart är det ju dags för de första sådderna att skolas om och även krukväxter ska planteras om. Ett bra tips är en riktigt bra plats för din omskolning. Stor kasse eller skåpslåda kan funka riktigt bra, men det bästa är en rejäl trälåda där man tar bort delar av ena långsidan. Sen har man något man kan flytta runt och slipper smutsa ner så mycket.

Omskola när din planta har utvecklat karaktärsblad, alltså bladen som bildas efter de första hjärtbladen. Du kan också titta på undersidan om rötterna tränger ut. Ser du rötter kan det vara ont om plats och dags för plantan att skolas om. Stjälk och rötter ömtåliga så lyft försiktigt, gärna i hela jordklumpen.

Plantera om i mer näringsrik jord i större krukor, men du behöver inte skaka av jorden såjorden från rötterna. Gör ett hål med ditt finger och sätt försiktigt ner plantan och fyll på med jord. Det är bra om du vattnar dina plantor underifrån, det gör att rötterna letar sig neråt.

En annan bra lösning för när du skall omskola dina tidiga sådder kan vara att loppisfynda en strykbräda. Se här hur Filip Johansson använder sin:

Omskolning på strykbräda

GardenR Premium får du enklare att hålla koll på dina sådder. Markera och dokumentera när du genomfört olika moment, och anteckna vad som fungerat och inte! 

Plantstöd av ståltråd

Gör det själv

Gör eget plantstöd av ståltråd

Många växter kan behöva lite stöd då och då. Man kan göra enkla och billiga men snygga stöd av lite ståltråd och en skruvdragare. Många storlekar är möjliga, prova!

Du behöver
- Ståltråd
- Skruvdragare
- Stav

Steg för steg
- Ta ståltråd till dubbla längden av önskat plantstöd
- Vik på hälften
- Kläm fast ändarna på ståltråden i skruvdragaren
- Sätt öglam runt staven
- Skruva tills den tvinnats hela vägen
- Trä av, böj till och placera ut

I trädgårds- och odlingsappen GardenR finns det ett helt bibliotek av videor! Det handlar om gör-det-själv projekt, smarta saker för att gynna den biologiska mångfalden och en hel del återbruk för trädgård och odling. I appen finns det Tips & Inspo, ladda ner och kolla in det redan idag!

Den enkla fågelholken

Biologisk mångfald

En fågelholk som är enkel

Våren är på väg och snart även häckningsperiod, då är det en fin tjänst till fåglarna att ha fyllt på med nya holkar.
Jag har försökt hitta en enkel fågelholk och tycker att denna variant dessutom är ganska fräck. Det behövs inte massor av klurigheter för att göra en fågelholk -
en tunn bräda 75 cm lång och 14 cm bred så är man igång. Gör en i helgen.

trädgårdsappen GardenR finns det dessutom 20 fröpoäng att samla om du snickrar ihop en fågelholk. I appen finns det nämligen chans att vinna och belönas med till exempel fröpåsar när man gjort ett antal insatser för biologisk mångfald. Så ladda ner appen och kolla in fler projekt!

Du behöver:

- Bräda 75x14 (1-2 cm tjock)
- Såg
- Hammare och Spik
- Tumstock

Steg för steg
- Mät upp och såga ut bitarna
- Spika ihop enligt bild
- Häng upp

Skiss och översikt

Söndagssådden Luftfiltergurka

Odling

Mer att så i februari

Vill du så något annorlunda? Kanske vill du prova detta våren 2023! dag i söndagssådden fortsätter jag med sådder men nu med drar jag igång lite mer udda sådder, det blir Physalis direkt från frukt och grönt och det blir jordmandel. Dessutom kommer nu årets första utmaning till min bror. Tävlingen om pumpan förra året blev ju oerhört spännande! Nu utmanar jag min bror i Tvättsvampsgurkeodling eller luffagurka som det också kallas! Luffagurkan är en riktigt rolig och användbar sort att odla. Efter skörd kan du torka den och använda som tvättsvamp. Du hittar Luffa aegyptiaca i listan Förså i februari som nu finns inne i Växter i appen.

Lyssna och krama dig frisk

Biologisk mångfald

Krama ett träd och minska stress

Kan det hjälpa att krama ett träd? Att vara i naturen sänker blodtrycket och minskar halterna av stresshormon. Extra bra är det om det är mycket fåglar att lyssna på. Fågelsången får oss att ­slappna av och minskar stress. Så lite som 7 minuter lyssnandes på fågelsång kan räcka för att sänka stressnivån med 30 %.


Det är också bra att krama ett träd, då tror trädet att det attackeras av en insekt eller en hackspett och utsöndrar därför ämnen för att skydda sig. Japanska forskare har bevisat att dessa ämnen, som kallas Fytoncider, ökar kroppens naturliga försvarsceller, och stimulerar vår självläkning. Härligt!


Så ta lite oväntad hjälp av trädgården i förkylningstider, ut och lyssna och krama!

Såhacks på Nyhetsmorgon

Gör det själv

Förodla och så frön

Filip Johansson från GardenR gästade TV Nyhetsmorgon igen för att visa och berätta om smarta trädgårdshacks för vårens sådder. Maria och Martin fick i studion bland annat se den bästa lösningen för hur man fångade bananflugor med hjälp av en (gärna en rutten) citron och en strut eller tratt med gul insida. Nyfiken? Se hela klippet! Filip visade även en smart lösning för att göra egna soil blocks till sina frösådder.

Vill du se på

Söndagssådden - egna soil blocks

Odling

Gör egna soil blocks

Vill du prova få tidiga tomater inomhus? Idag visar jag när jag sår jag för skörd inomhus, det blir barnfamiljens klassiker - gurka, sallat och tomat. Med speciella sorter kan man få hanterbara plantor att ha inomhus för tidig skörd. Kolla gärna in de färdiga listorna i växter för kul inspiration!

Vad sägs om dekorativa och goda små groddar med en svag pepparsmak? Eller tomaten Vilma, en busktomat som ger mängder med små röda frukter. Eller lkolla in Cucumis sativus - krukgurka som jag visar i inlägget.

Ladda ner trädgårdsappen GardenR och sök i växtbanken. Inspireras av färdiga listor och kategorier till att testa odla nya blommor och växter under 2023! Länk finns nedan.

Enkla sticklingar

Gör det själv

Enkla sticklingar - så här gör du

Att testa ta en stickling är både roligt och smart! Kryddörter, Paradisträd och Svärmorstunga är enkla att ta sticklingar av. Sätt i vatten, kruka eller använd en gammal tomatburk som sticklingskuvös. Den är extra bra om du tänkt bära sticklingen med dig och komma till mässa Nordiska Trädgårdar och vara med i sticklingslotteriet på söndagen 2 april 2023. Jag kommer vara där tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård, kom ni också och börja förbered sticklingar redan nu!

3 bra sticklingstips till, se dem här!

Sticklingsburk

Vintersticklingar

Sommarsticklingskuvös

Skydda maskar och rötter

Biologisk mångfald

Hjälpa daggmaskarna

Hur gynnar man maskarna på vintern? Hur får man en mer hållbar trädgård hemma? Nu är det februari och så här på senvintern kan det vara läge att fylla på med täckmaterial i bäddar och rabatter. Det kan ha blåst bort och istället är det nu barjord. Lägg på nya löv och grankvistar, på så sätt skyddar du både maskar och rötter från snabba temperaturskillnader. Maskarna hjälper till att ”plöja” jorden och göra den mer näringsrik och rötterna har jämnare temperatur. Då krävs det inte lika mycket jobb under säsongen, utan det blir en bättre start. Var försiktig till våren med jordbearbetning så att du inte skadar dina viktiga daggmaskar i rabatt och odling.

Maskarna bryter ner organiskt material, de plockar upp mineraler och dränerar ju också och bearbetar jorden. Skyddar du maskarna behöver di inte gräva så mycket! Om man tar hand om sina maskar väl så kan en daggmask bli över 10 år gammal! Gynna biologisk mångfald i din egen trädgård och gör insatser för biologisk mångfald i odlings- och trädgårdsappen GardenR. Ladda ner appen gratis och sätt igång med olika projekt. Som att skapa bra möjligheter i trädgården för att pollinerare skall trivas och ha någonstans att bo.

Nytt täckmaterial är även bra för att skydda dina växter i en period när det är stora temperaturskillnader. Det hjälper dina vintergröna växter att hålla jorden mer jämnvarm.

Du behöver
- Täckmaterial i form av löv, halm, flis, gran

Steg för steg
- Täck bar jord
- Täck runt vintergröna perenner

Så klart

No items found.

En ny innebörd av såklart

Odlingsrapp. Kan det vara något? Filip upptäckte att en av Petters stora hits med bara några små textändringar egentligen är en hyllning till alla odlare.

"Så alla grabbar, jag vill odla mer så-klart"

Mer odlingssång med Filip Johansson hittar du här:

Blad i ljus

Grace kelly

Summergarden Dreamin

Söndagssådden - egen undervärme

Odling

Undervärme till sådden

Vill du att det ska gro snabbt? Många fröer gror bättre när de får undervärme och det blir varmt i jorden. Jag tjuvstartar redan nu i februari med bondbönor för att förhoppningsvis hinna med två skördar efter varandra under 2023. Även Brysselkål och Spetskål står på agendan för sådd idag eftersom de har lång utvecklingstid. För att de ska få en flygande start provar jag att skapa egen undervärme med hästgödsel i en isolerad kruka. Det går att köpa värmematta såklart, men jag ser det lite som en sport att försöka fixa egen undervärme utan att köpa någonting.

Jag har varit och hämtat hästbajs hos grannen. När det bryts ner så blir det ju lite varmt. Längst upp på krukan lägger jag lite strå, sedan ställer jag min bricka med sådder ovanpå. Grus ovanpå sådderna använder jag för att behålla fukten och motverka svampangrepp.

Du behöver
- Hästbajs och stor kruka

Det är så smidigt att registrera sina sådder i en trädgårdsapp. I odlings- och trädgårdsappen GardenR kan du lägga in alla dina sådder i odlingsplatser och spara. Du glömmer inte när du sådde, vilka sorter det var eller vad de heter. Allt finns sparat i appen. Du kan även logga dina projekt och sådder i loggboken med bild och anteckning om du har GardenR Premium!

Snabb pilplantering

Gör det själv

Pilplantering

Hur planterar man pil? Det finns så många bra användningsområden i trädgården för pil! Det blir vackra spaljéer och kojor eller vacker skyddande häck.
Det är tidigt på året, men det gäller att ta varje chans man har att plantera träd och kan det dessutom gå snabbt och smidigt är det ju inte fel. Man kan få ihop fler meter pilhäck än man tror på en eftermiddag!

Jag visar klassikern kryssgräv samt min egenbyggda gör-det-själv trädplanterarspade. För pil och andra i salixsläktet går det ofta att plantera även utan förrotning. Men vill du vara säkrare på att de tar sig kan du rota i vatten eller sandblandad jord först och då öka sannolikheten att de får fart.

Extra tidig krukpotatis

Odling
Liten yta

Väldigt tidig potatis

Vill du prova odla potatis i kruka? Jag visar hur jag gör när jag försöker få väldigt tidig potatis genom att odla den i kruka i växthuset. Det är kul med en extra tidig skörd av potatis. 2023 försöker jag pressa fram nypotatisen ännu tidigare än 2022. De gröna potatisarna från förra årets skörd har legat till sig, vissa lite för bra. Jag visar hur de potatisar jag sparade och förvarade på olika ställen ser ut. Nu är det 31 januari och dags för några potatisar att åka ner i en kruka i växthuset.


Varför odla potatis i kruka? Det är ju helt enkelt för att det är lockande med den första tidiga skörden! För dig som har trädgård går det ju utan problem, men det är superkul även för dig som bor på liten yta och kanske har en balkong som din odlingsplats!

Jag gör också 2 extra mindre krukor med potatis i, en rolig gå-bort-present senare i vår helt enkelt! En uppvuxen kruka med potatis i till värden eller värdinnan.

Hade gärna hört om era nypotatis-rekord, kommentera gärna på instagram.

I trädgårdsappen GardenR finns en växtbank med 1000-tals växter att söka bland och inspireras av! Det finns ett smidigt sätt att upptäcka nya växter till sin trädgård genom att använda filterfunktionen. Vill du också ha en odlingskalender i appen? Anpassad efter dina växter och din odlingszon? Då ska du prova GardenR Premium för 19kr/månaden eller 199kr/året. I odlingskalendern hittar du alla de växter du lagt in i dina odlingsplatser och får se när det är dags för att beskära, eller när blomning inträffar, när man skall plantera ut och när det är fint att förså eller direktså. Se denna video - inspirationsguide till GardenR Premium!

Sagt om appen:

"Underbart, slipper skrolla bland mina foto och noteringar i mobilen."

"Helt underbar och inspirerande information, följer på både insta och Youtube. Heja Gardenr!"

"Härlig app med mycket bra sorterings- och planeringsverktyg"

Söndagssådden Kallsådd

Odling
Trädgård

Kallsådd - värt att testa!

Är det svårt att kallså? Nej, det är smidigt att kallså, eller vinterså kan man också säga. Det innebär att du sår dina frö som sedan väntar i den kalla jorden tills våren kommer och solen värmer upp jorden. När det blir rätt temperatur så gror fröet utan någon hjälp, som i naturen.

Denna söndag sår jag lite blommor och någon perenn kallt i godislådor. Tidningspapper har jag som ett mellanlager för att hindra ogräsfrö från komposten och lite lecakuleströssel på toppen för att hålla fukt. Att kallså är enkelt. Som att sätta frö med timer. Åtminstone alla blommor som självsår sig går att kallså och många många fler fungerar. Kallså lite olika sorter och i olika tråg, göm inte att markera med namn vad du sår!

Kolla in den färdiga listan Kallsådd (gå till växter i menyn i trädgårdsappen GardenR) - Ett par bra förslag som passar för kallsådd i väntan på våren hittar du där. Har du inte redan trädgårdsappen GardenR hittar du länk nedan. Kostnadsfritt att ladda ner och ha konto i GardenR, men det finns även en premium del i appen som kostar 19kr i månaden, utan bindningstid. Så prova gärna och upplev hur smidigt det ör med en egen odlingskalender i en app!

Du behöver
- Godislådor med hål i botten
- Krukjord/kompostjord
- Tidning
- Såjord

Steg för steg
- Fyll i lite rekonditionerad krukjord och/eller kompost i botten
- Lägg en tidningssida över
- Fyll på med lite såjord
- Så
- Täck med lite såjord eller lecakulekross
- Håll det fuktigt och vänta på våren

Ladda om krukjorden

Gör det själv

Förbättra gammal jord

Gammal krukjord kan laddas om med näring och struktur och kan med fördel användas som bottenjord i sålådor. Jag visar i videon mina tips på hur du kan förbättra gammal, näringsfattig och tråkig jord. Med små kolbitar, kaffesump, och ytterligare lite näring har man fräschat till en bra grundjord så man inte behöver köpa.

Du behöver
- Back och trådback
- Gammal krukjord
- Kolbitar
- Kaffesump
- Näring

Steg för steg
- Luckra upp krukjorden och ta bort rötter genom att lägga i trädback och rensa
- I med kolbitar (ej aska)
- I med kaffesump
- I med näring
- Blanda!

Visste du att i odlingsappen GardenR så kan du göra insatser för biologisk mångfald och belönas med olika priser? Det kommer nya insatser kontinuerligt i appen och GardenR är helt gratis att ladda ner och skapa konto i. Prova du med. Länk finns nedan!

Trädgårdsappen GardenR - prenumerera på premium

Trädgård

GardenR Premium - så här funkar det

Detta är del 2 av inspirationsguiden till trädgårdsappen GardenR. Del 1 handlar om allt du kan göra i gratisversionen av GardenR. I denna video berättar Filip om funktionerna som ingår när du väljer att prenumerera på GardenR Premium. Det kostar 19kr i månaden eller 199kr för ett helt år.

  1. För de odlingsplatser du lägger till skapas en skräddarsydd odlingskalender. För att den skall skapas behöver appen få information om ditt frostdatum. Datum som styr sådder och skörd. Om du anger postnummer så ställer appen in frostdatum, men du kan även korrigera det själv under inställningar. I kalendern kan du nu se när det är bra tid att förså, plantera ut, ungefär när skörden kommer. Du kan också se tider för beskärning och lökplntering med mera.
  2. Genom att klicka på respektive uppgift kan du enkelt redigera tiden för den eller klarmarkera uppgiften när den är utförd.
  3. Inne på varje odlingsplats om du scrollar ner kan du också se att-göra uppgifterna och enkelt bocka av dem efter hand som du utför dem.
  4. Du kan även bocka av om du har gödslat eller vattnat dina växter, så vet du att det inte går för långt mellan gångerna.
  5. Du kan lägga till egna uppgifter, som tex när du skall plantera om din chili. Koppla till din växt och sätt tid, då dyker den upp i din kalender och du minskar risken att glömma bort.
  6. När du bockar av en uppgift så skapas det en logg för det i Loggboken, så har du koll på när du gjorde olika saker och kan enkelt gå tillbaka och se år för år gällande olika aktiviteter och händelser. Du kan skapa egna logginlägg och ladda upp bilder du tycker om för något som är extra fint i trädgården eller om ett stort projekt du startat.
  7. På respektive växt kan du med en premiumprenumeration också få råd om samplantering - växtkompisar. Alltså vilka andra växter som trivs tillsammans med din växt och med fördel kan finnas i samma plantering eller odlingsplats.

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press