Denna video är inlagd från en tredje part (www.youtube.com). Genom att spela denna video godkänner du användarvillkoren för www.youtube.com.
Spela video

Jordgubbar och vitlök

Kan man plantera något tillsammans med sina jordgubbar? Vitlök åker ner i bäddarna där jag odlar jordgubbar. Det är ett bra tips att samplantera vitlöken med exempelvis jordgubbar. Ger du bara vitlöken bra med startnäring så samsas jordgubbar och vitlök fint på olika nivåer både ovan och under jord. För alla vill ju ha plats till jordgubbar och vitlök! Det är verkligen otroligt gott också med vitlök som går att skörda och använda redan på våren. Färsk vitlök är mildare i smaken.

Har du stora odlingsbäddar eller planteringar? Då kan det vara extra smidig att inte ha jordgubbar i hela planteringen, det blir klurigt och besvärligt att plocka. Satsa då på jordgubbar som är låga i ytterkanterna och lite mer högväxande vitlök i mitten - en smart samodling!

Du behöver
- Spade
- Gödsel
- Kompost
- Vitlök

Steg för steg
- Gräv rännor mellan jordgubbsplantorna
- Gödlsa och lägg kompost i botten
- I med vitlöksklyftan
- Över med jord
- Täck

Dokumentera vilka sorter du planterar tillsammans - det kan du göra på ett smart och smidigt sätt i trädgårdsappen GardenR. I betalversionen av appen, GardenR Premium (endast 19kr/mån eller 199kr/år) så finns det odlingskalender, loggbok och att-göra listor. Allt anpassat efter de växter som du odlar och även anpassat efter var du geografiskt bor och vilka dina frostdatum är. Läs mer om GardenR Premium här.

Vill du få mer tips om jordgubbar? Alla videotips med trädgårdshacks finns i appen - där kan du spara dina favoriter för att enkelt komma ihåg dina projekt när du får tid.

Fixa fina jordgubbar

➤ Nytt roligt sätt att skrämma fåglar från goda jordgubbar - sidenslips i jordgubbslandet.

GardenR i mobilen

Trädgård- och odlingsplanering, inspiration och hjälp
- alltid i fickan.

Testa GardenR idag och upptäck hur smidigt trädgårdsplaneringen kan gå!

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press