Vanliga frågor om trädgård- och odlingsappen GardenR

Vad roligt att du hittat hit och är nyfiken på hur du kommer ha nytta av GardenR.

Filip Johansson, som grundat GardenR, vill inte skapa stress och perfektion i trädgårdar utan målet med GardenR är istället att vi skall våga mer i trädgården och skapa förutsättningar för en hållbar trädgård som gynnar biologisk mångfald.

Det är helt kostnadsfritt att ladda ner GardenR, så prova redan idag! 

Här har vi samlat svar på vanliga frågor, men om du inte hittar det du söker maila oss gärna på info@gardenr.com 


Är det kostnadsfritt att ladda ner appen GardenR?

Ja, det stämmer! Det kostar ingenting att använda GardenR.

Du kan helt kostnadsfritt använda växtdatabasen med 15 000+ växter, identifiera växter med ett inbyggt växt-ID från dina foto, skissa upp din trädgård och anta insatser för en ökad biologisk mångfald i din trädgård och mycket mer! Du kan också, om du själv vill, bli prenumerant på GardenR Premium för endast 19kr/mån. I premium får du ännu fler smarta funktioner som assisterar och vägleder när du planterar och odlar.

Kan jag arkivera växter i en odlingsplats för att hålla koll på växtföljd?

Ja. Har du GardenR Premium kan du i din odlingsplats markera du den växt du vill arkivera och spara till ett annat år. När du markerar växten väljer du Flytta, därefter Annat år.

Jag vill köpa boken trädgårdshacks, kan jag få den signerad?

Du kan köpa boken Trädgårdshacks av Filip Johansson här hos oss i butiken. Köper du den hos oss så är den signerad.

Vad kostar det att ha GardenR Premium?

Det kostar endast 19 kronor i månaden att prenumerera på GardenR Premium. Du kan avsluta när du vill och det finns ingen bindningstid. Finns även möjlighet att ha årsprenumeration för 199 kronor om året.

Jag har köpt GardenR Premium men får inte tillgång till funktionerna i appen, hur löser jag det?

Om du inte får åtkomst till funktionerna för premium så behöver du använda funktionen återställa köp. Det påbörjar inte en ny transaktion, utan gäller endast existerande köp. Ett annat sätt att beskriva det är att man återskapar ett köp. När du återställer köp hjälper du appen att känna igen ditt köp i appen och öppnar åtkomsten till din premium prenumeration.

Gå till Mer - Appinställningar - och tryck på Återställ köp.

Läs mer här om hur Apple beskriver återställ köp.

Hur kommer man bäst igång med GardenR om man vill skapa en köksträdgård?

Titta på det trädgårdshack som heter Trädgårdsappen GardenR - gör så här. Det hittar du i Tips&Inspo / Se fler trädgårdshacks. Sök på trädgårdsappen.

Bestäm dig för hur mycket tid som du vill lägga på att odla och utgå sedan från vad du och din familj äter och tycker är gott. Skapa en önskelista i appen på de växter du vill ha. Om du över tid är intresserad av att bli självförsörjande kan grönsaker som har kort utvecklingstid och som man kan så flera gånger per säsong vara bra alternativ. Namnge dina odlingsplatser och skissa upp din trädgård. Använder du premium kan du smidigt få en lista på uppgifter att göra som är kopplade till kalendern och de växter du valt att odla. 

Vad är ett trädgårdshack?

Dagligen delar GardenR ett trädgårdshacks i appen och på Instagram. Det är korta videoklipp på tips om hur du kan ha roligt på din resa mot att odla eget, öka den biologiska mångfalden och leva ett mer hållbart liv.

Dessa populära trädgårdshacks har även resulterat i en bok, läs pressrelease om boken här.

Vad är ‘Insatser för biologisk mångfald’?

I appen finns det frivilliga insatser du kan göra, som gynnar den biologiska mångfalden. Det är inspirerande uppgifter som består av av korta, pedagogiska och enkla instruktioner och videoklipp som alla kan följa. Genomförda insatser ger dig poäng i appen och vid en uppnådd nivå får du utan kostnad en vinst, tex. en fröpåse, hemskickad.

Hur många poäng behöver jag för vinst?

Från Tips&Inspo kommer du till Insatser för mångfalden. Klicka på se fler insatser för mångfalden. Längst ner ser du då hur många poäng du samlat ihop och hur många poäng som behövs för att få vinst. Där kan du se poängshoppen.

Hur lång tid har jag på mig att samla poäng i insatser?

Du kan samla poäng hur länge som helst, men vinsten byts ut regelbundet. Detta då vi inte kan reservera vinster hur länge som helst hos våra sponsorer.

Hur ofta kommer det nya insatser?

Det kommer nya insatser varje vecka.

Kan jag spara växter som jag planerar att odla eller köpa i en önskelista?

Ja, funktionen önskelista finns och du kan manuellt lägga in växter i önskelistan eller enkelt välja ‘lägg till i önskelista’ efter att ha använt funktionen växt-id för att identifiera en växt som du spanat in.

Hur säger jag upp min prenumeration på GardenR Premium?

Du har ingen bindningstid och kan säga upp din prenumeration när du vill genom Google Play eller App Store. Om du graderar ner från GardenR Premium tillbaka till gratisversionen förlorar du åtkomst till funktionerna som är kopplade till Premiumversionen.

Måste jag ange adress/postnummer för att kalendern skall fungera?

Nej, du kan manuellt ställa in frostdatum under inställningar (kugghjulet) när du är inne i fliken kalender. Där finns även andra filter och du kan själv välja vad som skall synas i din kalender.

Om jag använder ett nytt inloggningssätt är min info sparad?

Varje inloggningssätt blir en unik användare men din info och allt du gjort finns kvar på din andra användare.

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press