Om GardenR

GardenR är en svenskutvecklad trädgårds- och odlingsapp som gör det enkelt och roligt att odla smart, värna om miljön och lyckas i trädgården.

Bakgrund

GardenRs maskot - den orangea fjärilen med vita och svarta prickar.

Så startade GardenR

Grundaren är Filip Johansson, en IT-entreprenör som blev influencer av misstag vid 37-års ålder. Filip har hela sitt liv varit intresserad av att odla eget. Redan under sin studietid i Lund hade Filip, tillsammans med sin bror, en kolonilott och odlade egna grönsaker. Mycket tankeverksamhet på klimatkrisen och det stora behovet av att bevara jordens stora artrikedom - den biologiska mångfalden gjorde att han grundade GardenR. Där kan odling- och trädgårdsintresserade hitta inspiration, glädje och göra som Filip - byta ångest mot handling, i små steg. Visionen med GardenR är att öka användarnas vilja till att bidra för att stoppa den nedåtgående trenden för biologisk mångfald.

En söt liten pilfink med glänsande fjärdar sitter och tittar uppåt på innehållet.

GardenR ska gynna mångfalden,
växterna och välmåendet

Appen fokuserar på det lustfyllda i trädgårdsarbete – allt behöver inte vara perfekt och allt behöver inte hända samtidigt. I appen kommer varje vecka frivilliga utmaningar bestående av korta, pedagogiska och roliga klipp med enkla instruktioner som alla kan följa. Genomförda utmaningar ger fröpoäng och vid en viss nivå får man utan kostnad fröpaket hemskickade.

”Fräckt, det där har jag inte tänkt på, det vill jag prova!”, är känslan som Filip och GardenR vill att användaren ska känna med hjälp av appen och på så sätt bidra till att leva mer hållbart och klimatsmart.

Appen har ett tillhörande Instagramkonto där det dagligen delas små korta hacks i videoformat som gör trädgårdslivet enklare och roligare. I appen planerar du din trädgård beroende på din plats och dina växter. Med odlingskalendern i appen får du full koll på din trädgård. Vad skall förodlas, när ska du skörda, beskära och gödsla. Lär dig också om hur du enkelt bidrar till ökad biologisk mångfald och ökad självhushållning. Inom kort kan du även gå e-kurser och få experthjälp. Du kan även göra en enkel design över din trädgård direkt i appen, skriva listor på det du har i trädgården och önskelistor över de växter du drömmer om att införskaffa. Dessutom finns det en mycket användbar identifieringsfunktion - en artlista med råd för tiotusentals växter – ta bild på en växt så berättar GardenR appen vilken växt det är och hur du tar hand om den.

En liten gullig nyckelpiga vandrar över skärmen!

Framtiden för GardenR

Trädgårds- och odlingsappen GardenR utvecklas kontinuerligt. Det finns sedan våren 2021 en version som är helt kostnadsfri, i den kan du identifiera växter, skissa upp din trädgård och anta utmaningar för en ökad biologisk mångfald i din trädgård. Nu kan du också, för endast 19kr/mån, bli prenumerant på trädgårdsappen GardenR premium. I premium får du ännu fler smarta funktioner som assisterar och vägleder när du planterar och odlar.Vi är tacksamma för all feedback vi får, tveka inte att höra av er med funderingar, kommentarer, ris och ros. Maila till filip@gardenr.com.