Gröngödsel

Jag gröngödslar en del odlingsbäddar tidigt på våren för att där skapa goda förutsättningar för fin skörd. Varför är det bra att gröngödsla? Du gröngödslar för att skydda och förbättra jorden i dina odlingar. Växterna som du gröngödslar med håller jordytan täckt, luckrar upp jorden och återför näring när de myllas ner direkt på växtplatsen. Här visar jag hur jag använt bland annat blodklöver för att hålla jorden i min odlingsbädd igång. Det binder kväve, jag slipper ogräs och får ett bra täckmaterial. Så jag trimmar och sedan planterar jag, så är bädden preppad och startklar.

Olika växter har olika egenskaper och oftast vill man ha alla 😅 så det är smart att gröngödsla med olika sorter på samma plats. De här hur jag gör när jag gröngödslar runt frukträden eller hur man gröngödslar i 3D.

Prova trädgårdsappen GardenR som finns på App Store och Google Play. Läs gärna mer om GardenR Premium som endast kostar 199 kr för ett helt år. I den kan du planera in när du skall gröngödsla under året, så glömmer man det inte. Man kan gröngödsla under flera säsonger - både på våren, sommaren och hösten. När du har en plats som du skördat färdigt, och inte vill odla mer denna säsong, så kan du så gröngödselfröer. De kommer att börja gro redan under hösten och blir sedan ett smart skydd mot regn som annars kan riskera att skölja bort både jord och näring. Låt dina gröngödselplantor stå kvar över hela vintern och mylla ner dem i jorden när det blir vår igen. Då hjälper du till med att stoppa urlakning av din jord och ogräset får svårare att växa.

Du behöver
- Gröngödsling
- trimmer

Steg för steg
- Så gröngödsling (exempelvis blodklöver)
- Trimma innan det fröar
- Plantera

GardenR i mobilen

Trädgård- och odlingsplanering, inspiration och hjälp
- alltid i fickan.

Testa GardenR idag och upptäck hur smidigt trädgårdsplaneringen kan gå!

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press