Denna video är inlagd från en tredje part (www.youtube.com). Genom att spela denna video godkänner du användarvillkoren för www.youtube.com.
Spela video

Hjälpa daggmaskarna

Hur gynnar man maskarna på vintern? Hur får man en mer hållbar trädgård hemma? Nu är det februari och så här på senvintern kan det vara läge att fylla på med täckmaterial i bäddar och rabatter. Det kan ha blåst bort och istället är det nu barjord. Lägg på nya löv och grankvistar, på så sätt skyddar du både maskar och rötter från snabba temperaturskillnader. Maskarna hjälper till att ”plöja” jorden och göra den mer näringsrik och rötterna har jämnare temperatur. Då krävs det inte lika mycket jobb under säsongen, utan det blir en bättre start. Var försiktig till våren med jordbearbetning så att du inte skadar dina viktiga daggmaskar i rabatt och odling.

Maskarna bryter ner organiskt material, de plockar upp mineraler och dränerar ju också och bearbetar jorden. Skyddar du maskarna behöver di inte gräva så mycket! Om man tar hand om sina maskar väl så kan en daggmask bli över 10 år gammal! Gynna biologisk mångfald i din egen trädgård och gör insatser för biologisk mångfald i odlings- och trädgårdsappen GardenR. Ladda ner appen gratis och sätt igång med olika projekt. Som att skapa bra möjligheter i trädgården för att pollinerare skall trivas och ha någonstans att bo.

Nytt täckmaterial är även bra för att skydda dina växter i en period när det är stora temperaturskillnader. Det hjälper dina vintergröna växter att hålla jorden mer jämnvarm.

Du behöver
- Täckmaterial i form av löv, halm, flis, gran

Steg för steg
- Täck bar jord
- Täck runt vintergröna perenner

GardenR i mobilen

Trädgård- och odlingsplanering, inspiration och hjälp
- alltid i fickan.

Testa GardenR idag och upptäck hur smidigt trädgårdsplaneringen kan gå!
Länk till App storeLänk till Google Play

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press