Denna video är inlagd från en tredje part (www.youtube.com). Genom att spela denna video godkänner du användarvillkoren för www.youtube.com.
Spela video

Tomaten tar inte semester

Letar du efter smart bevattning till dina tomater? För att kunna unna sig en långweekend i sommar kan man fixa till underbevattning till tomaterna. Gör din egen självvattnande kruka till dina älskade tomater! Här visar jag steg för steg hur jag gör just en egen självvattnande kruka. Hinkar till livsmedel finns det överskott av hos restauranger och matbutiker. Be att få några. Minst 10 liter helst gärna 20 liter är bra till tomat. Här förbereder jag del 1, den hink som tomaten skall planteras i, den ska sedan ner i hink nummer 2 som är vattenreservoaren, det kommer imorgon! Länk finns nedan till det klippet.

Du behöver
- Två livsmedelshinkar
- Borr och borrmaskin
- Gammal diskhandduk
- Tvättsvamp
- Sax

Steg för steg
- Borra ett stort hål i mitten och några små runt om för dränering
- Klipp tvättsvampen i två delar och gör ett hål i mitten på varje del
- Klipp diskhandduken i tre remsor
- Peta igenom 1 dm av remsorna genom svampen
- Peta igenom den dm från insidan av hinken
- Lås fast med den andra tvättsvampen på utsidan
- Fortsättning följer...

Del 2 i självvattnande tomathink hittar du här.

Törstiga tomatplantor måste hållas glada

Vill du ha tomater som frodas och ger god skörd? Här får du fler bra tips för fin skörd av tomater: Skörda och skydda tomater

Visst du att i trädgårdsappen GardenR finns det en växtdatabas som du helt fritt och gratis kan söka i. Filtrera fram rätt växter för din trädgård och var i Sverige du bor. Om det skall locka pollinerare eller ha en viss färg kan du också söka efter. Dessutom kan du enkelt spara dina favoritvideor med alla tips och råd om odling och trädgprd från Filip Johansson. Planera din trädgård i appen GardenR - länk finns nedan!

GardenR i mobilen

Trädgård- och odlingsplanering, inspiration och hjälp
- alltid i fickan.

Testa GardenR idag och upptäck hur smidigt trädgårdsplaneringen kan gå!
Länk till App storeLänk till Google Play

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press