Denna video är inlagd från en tredje part (www.youtube.com). Genom att spela denna video godkänner du användarvillkoren för www.youtube.com.
Spela video

Det går att köpa, men

Jag har provat många olika sätt att förvara fröer som jag plockat själv genom åren, en ny favorit är tablettasken. Vad samlar du frö i? Tipsa gärna i inlägget på instagram och läs om alla fina och smarta tips som redan kommit in från andra. Samla fröer i tex. kaffefilter, tomma snusdosor, TicTac och kuvert av överblivna tapeter är några av de förslag som kommit in. När ska man samla sina egna fröer då?

Ett bra tecken som du kan hålla utkik efter är när frökapseln ändrar färg. Kan bli brun eller svart till exempel. Skörda gärna dina fröer när det är soligt och torrt ute. Är du nybörjare på att samla egna fröer? Då finns det några olika växter som kan vara smarta att börja med. Prova tex. Akleja, Stockros och luktärt.

🟩 Läs och se mer om att samla fröer här.

🟩 Se mer om att identifiera växter och samla blominspiration här.

Och glöm inte att ladda ner trädgårdsappen GardenR - i den kan du identifiera växter från foto helt gratis. Alla texter är på svenska dessutom. Fonns på App Store och Google Play, se länk nedan.

GardenR i mobilen

Trädgård- och odlingsplanering, inspiration och hjälp
- alltid i fickan.

Testa GardenR idag och upptäck hur smidigt trädgårdsplaneringen kan gå!

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press