Denna video är inlagd från en tredje part (www.youtube.com). Genom att spela denna video godkänner du användarvillkoren för www.youtube.com.
Spela video

Matavfall - prova bokashi

Hur kommer man igång med att ta hand om sitt matavfall? Ett sätt att ta hand om matavfall hemma är i en hink under diskbänken med hjälp av naturligt förekommande bakterier och jästsvamp. Fermentering och kompostering är två olika nedbrytningsprocesser, jag funderade kring uttryck och begrepp och bestämde mig för att benämna bokashi som en komposteringsmetod då fermentering inte är lika spritt som begrepp. Även SLU listar bokashi som en komposteringsmetod.

Nedbrytningsmetoderna har alla sina för och nackdelar det viktiga är att vi tar hand om vårt matavfall och försöker få in det i kretsloppet igen.

Verktyg till min hinkkompost

För att hålla syrenivån låg och maxa hur mycket du får i din hink med matavfall, ska matavfallet packas. Jag tycker att medföljande verktyg är sådär så jag använder istället andra köksattiraljer. Min favorit är potatisstompen, den får man bra kraft med. Det är många som kommer med andra bra exempel i kommentarerna på Instagram, följ gärna @gardenr på instagram och häng med där i kommentarerna.

Är du intresserad av mer gällande sätt att kompostera? Jag har flera olika videos med alla varianter av kompostering som jag provar. Här är några:

GardenR i mobilen

Trädgård- och odlingsplanering, inspiration och hjälp
- alltid i fickan.

Testa GardenR idag och upptäck hur smidigt trädgårdsplaneringen kan gå!
Länk till App storeLänk till Google Play

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press