Denna video är inlagd från en tredje part (www.youtube.com). Genom att spela denna video godkänner du användarvillkoren för www.youtube.com.
Spela video

När ska jag förodla majs?

Förodla majs ganska sent på våren. Börja inte för tidigt med att förodla majs eftersom de inte kan planteras ut förräns jorden värmts upp ordentligt. Prova att odla majs i toarullar så som jag visar i detta trädgårdshack. Det är bra för att majs får djupa rötter och vill man optimera ytan så här års är detta en smart lösning. Det är effektivt med ett litet majsväxthus- en godislåda fylld med toarullar. De är lätta att hantera när majsen ska planteras ut och håller fukten väl. Skörden kan du se fram emot i augusti/september, beroende på var i landet du bor. Det är verkligen kul att odla egen majs hemma. Det är en delikatess att njuta av på sensommaren!

Växer majs fort?

Ja, majs växer väldigt fort. Oftast gror majs på bara några dagar. Majs gillar inte heller att stå länge i kruka, så vänta inte för länge med att plantera ut dina plantor. Därför blir det viktigt att inte förså för tidigt om du inte vet att du kan plantera ut ganska snart. Du kan odla majs direkt på friland, men även i pallkrage. Har även hört att det gått bra med fin skörd i stora krukor på balkong.

Vad kan man odla tillsammans med majs?

"Samplantering tre systrar" är en traditionell odlingsmetod där majs, bönor och squash planteras tillsammans för att dra nytta av varandras fördelar. Majs ger stöd för bönornas klättring, bönor fixerar kväve i jorden och squash fungerar som marktäckning och hindrar avdunstning och ogräs.

GardenR i mobilen

Trädgård- och odlingsplanering, inspiration och hjälp
- alltid i fickan.

Testa GardenR idag och upptäck hur smidigt trädgårdsplaneringen kan gå!
Länk till App storeLänk till Google Play

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press