Denna video är inlagd från en tredje part (www.youtube.com). Genom att spela denna video godkänner du användarvillkoren för www.youtube.com.
Spela video

Maskfiol

Hur lockar man mask? Mask är fantastiskt att ha i trädgården, så pyssla om maskarna så att de trivs hos dig! När maskar arbetar i ditt trädgårdsland äter de upp organiskt material och omvandlar det till näringsrik jord. För att få dem att att må gott kan man bjuda på bra mat. Löv, gräs och gamla växtdelar är perfekt mat till dina maskar. Har du en maskrik jord? Det är nämligen även bra för då slipper man gräva så mycket för att lufta jorden, maskarna gör nämligen jorden lucker genom att skapa hålrum och gångar.

Har du mycket mask får du även goda möjligheter att skörda maskgödsel, det brukar vara bra under vår och höst. Det kan du sedan använda som riktigt bra näring till andra växter. Det ger friska och sunda plantor. Ibland pratas det om att 'brygga' te på maskgödsel, så att du enkelt kan vattna ut den och lättare ge den till växterna.

Maskens kärlek går via magen så ge dem mat och som komplement kan man även bygga sig en maskfiol. Kanske vill du köpa en maskfiol som finns i Limited Edition i butiken här på GardenR. Passa på om du letar efter en annorlunda present till trädgårds- och odlingsälskaren.

Du behöver
- Löv, klipp, gödsel
- Två pinnar och en fil

Steg för steg
- Lägg ut maskmat i bäddar och rabatter
- Spela lite på maskfiolen

GardenR i mobilen

Trädgård- och odlingsplanering, inspiration och hjälp
- alltid i fickan.

Testa GardenR idag och upptäck hur smidigt trädgårdsplaneringen kan gå!
Länk till App storeLänk till Google Play

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press