Denna video är inlagd från en tredje part (www.youtube.com). Genom att spela denna video godkänner du användarvillkoren för www.youtube.com.
Spela video

Bananflugor - bli av med dom

Små flugor inne som stör? Hur blir man av med dom på bästa sätt? Vi har tagit in lite krukväxter på kontoret, flera av dessa har också tidigare stått ute och ganska snart blev det problem med bananflugor och sorgmyggor. Störiga små flugor som irriterar när man skall arbeta är inte trevligt alls. Då tar jag fram alla trix på en gång, vinägerfälla, potatishalva, köttätande växt och flugstrut. Vad är ditt bästa tips för att slippa dem surrandes i ansiktet?

Kolla gärna in på Instagram @gardenr och häng med i alla kommentarer - där finns mängder av bra tips från följare på hur du blir av med bananflugor.

Du behöver
- Vinäger, honung, diskmedel
- Potatis
- Köttätande växt exempelvis tätört
- Gult papper och en äppelskrutt

Steg för steg
- Ta en tesked honung, 1 matsked vinäger och en matsked rött vin, blanda och droppa i en droppe diskmedel (för att bryta ytspänningen)
- Dela potatis, tryck ner halvan i jorden, vänta ett dygn, ta upp och släng den och lite av jorden under
- Sätt dit en tätört som kan fånga in dem
- Vik en strut av ett gult papper, sätt i en burk med en äppelskrutt i botten

Se till att inte missa fler fina tips för trädgård och odling - ladda ner trädgårdsappen GardenR. Helt kostnadsfritt att ladda ner och där kan du se alla trädgårdshacks och spara just dina favoriter. Länk till App Store och Google Play finns nedan. Och du, nu finns en butik på GardenR där du bland annat kan köpa boken trädgårdshacks.

🟩 Ja, jag vill se in i butiken!

GardenR i mobilen

Trädgård- och odlingsplanering, inspiration och hjälp
- alltid i fickan.

Testa GardenR idag och upptäck hur smidigt trädgårdsplaneringen kan gå!

Adress

Bytaregatan 4D
222 21 Lund
(+46) 46-291 291
info@gardenr.com
Press