GardenR logga
Mer om hur du använder odlingsplatser:

Odlingsplats, perennrabatt eller plantering

Dina odlingsplatser finns i Min trädgård i appmenyn:
Meny med ikoner för GardenR-appens olika sidor. Här är ikonen "min trädgård" vald.

Att spara namnen på dina växter i en digital lista i GardenR har flera fördelar!

Namn Namnsson
Att spara dina växter i en digital lista i GardenR har flera fördelar!
Läs mer om GardenR-appen  ↓
OMDÖME

“Älskar denna appen! Andra året jag använder den och tycker så mycket om utformningen samt att den är anpassad efter Sverige. (...)”

Namn Namnsson
Se video om GardenRs app:
Bläddra →
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.
Bläddra →
Att spara namnen på dina växter i en digital lista i GardenR har flera fördelar!
Bläddra →
 
Bläddra→
Stäng
GRATIS

Strukturera upp trädgården

Du kan ha flera odlingsplatser eller en stor. Genom att dela in växterna i olika odlingsplatser får du en bra överblick och struktur på din trädgård. En pallkrage, en rabatt, eller ett parti av din trädgård kan vara en odlingsplats, du själv bestämmer hur du vill kategorisera din trädgård.

I en odlingsplats lägger du in växter du vill ha eller redan har på platsen, så har du dem samlade och sparade.

Vill du få en visuell överblick på din odlingsplats ligger placerad i din trädgård kan du skissa upp din trädgård med hjälp av skissverktyget och därifrån koppla odlingsplatser till skissen.

GRATIS

Spara dina växter i en lista

Gör det roligt och enkelt att komma ihåg namn på de olika växterna i din trädgård! Det blir enkelt när du har alla sparade i odlingsplatser. Genom att ha en digital lista på dina växter, träd och buskar i trädgårdsappen GardenR har du alltid tillgång till namnen på dina växter och sorter.

När du lägger till växt kan du välja att lägga till växten med specifik sort eller endast välja huvudsort. Via
Lägg till växt+ kommer du till växtbanken och kan söka rätt på din växt. Spara den direkt till din odlingsplats eller till önskelistan.

Du kan även lägga till och spara ett eget foto på varje odlingsplats du lägger till.

Exempel på en odlingsplats. Namn på platsen, en beskrivning, platsens förutsättningar. En knapp där man kan lägga till växter och så en lista på olika växter som lagts till i odlingsplatsen.
GRATIS

Organisera dina växter

Funktionen odlingsplatser hjälper dig att organisera dina växter på ett lätt och överskådligt sätt. Du kan dela upp dem efter typ, blomningstid, plats eller andra kriterier som är viktiga för dig i just din trädgård.

Ett exempel är att samla alla dina fruktträd i en odlingsplats i appen. Kanske har du ett vackert namn på din odlingsplats? Här blev det 'Mina fruktträd'.

Lägg också till en beskrivning av odlingsplatsen eller notera något du planerar att göra i framtiden på den platsen. Att planera, dokumentera och arbeta med sin trädgård i en app är roligt!

Ett exempel på hur det ser ut om man klickar in på bifftomat. Namnet på sorten, både smeknamn och latinskt. Sedan en beskrivning med odlingsråd och hur den ska sås och planteras. En liten ruta med ikoner som visar vilka förutsättningar den trivs i.
GRATIS

Odlingsråd och hjälp

Ytterligare en fördel med att använda odlingsplatser i GardenR är att du har nära till information om skötselråd och tips för att ta hand om dina växter på bästa sätt. Genom att klicka på varje växt i din odlingsplats kommer du in till all befintlig information om växten.

Har du en gång lagt in dina växter, träd och blommor i appen så finns de där och information om dem också. Hur många gånger har man inte slagit upp samma växt i en bok för att kolla något man glömt?

I växtinformation finns information om sådd, plantering och skötsel. Saknar du något så hör du av dig i feedback via appen så lägger vi informationen du önskar!

En talgoxe sitter och kikar ner på innehållet.

Din odlingsplats med GardenR Premium

PREMIUM - hjälp och att göra-lista

När ska jag beskära mitt persikoträd?

Eller när kan jag plantera ut min purjolök? Med GardenR Premium får du mer information i varje odlingsplats.

I varje odlingsplats får du en Att göra-lista där du ser olika uppgifter. Dessa uppgifter är skräddarsydda efter dina växter och var du bor. När du köper GardenR Premium kan du berätta om vilken växtzon du bor i. Växtzon är en referens till vilka växter som trivs i ditt klimat. Där kan du även ställa in dina frostdatum exakt eller hämta dem smidigt via postnummer.

Via Att göra-listan har du sedan alltid hjälp att komma ihåg när du skall göra olika moment för dina växter i trädgården.

PREMIUM - loggbok och datum

Hur såg mitt fruktträd ut från början?

Det blir många olika uppgifter och aktiviteter i en trädgård under ett år och med tiden flera år. Att komma ihåg alla datum och när du gjorde vad blir enkelt med loggboken i GardenR Premium. Du antecknar och dokumenterar i en digital trädgårdsdagbok! När du checkar av uppgifter från odlingsplatsen hamnar de automatiskt i loggboken.  

Och visst planterade jag mitt äppelträd våren 2020? Eller var det 2021? Spara en anteckning och en bild i loggboken och glöm det inte igen. Dessutom är det roligt att efter några år se hur mycket ditt fruktträd har växt till sig!  Visste du att du kan gå en kurs i beskärning av fruktträd online på kurser.gardenr.com?

PREMIUM - arkivera

Arkivering från år till år

Med GardenR Premium kan du i odlingsplatsen arkivera en växt du odlat förra året så att du enkelt kommer ihåg när det till exempel är dags att odla potatis på samma plats igen!

Genom att variera dina grödor från år till år kan du minska risken för sjukdomar och skadedjur som trivs på specifika växter. Det hjälper dig också  att bibehålla en välmående jord och förebygger utarmning av viktiga näringsämnen.

Med en bra växtföljd kan du maximera användningen av odlingsplatsen och optimera din skörd  genom att utnyttja olika växters förmåga att växa på olika tider och under olika förhållanden.

Funktionen arkivera hjälper dig att skapa en produktiv och hållbar trädgård.

Köp GardenR Premium i GardenR-appen

19 kr/mån
Ladda ner GardenR
Länk till App storeLänk till Google Play
Läs mer om GardenR-Premium

Såhär kan du använda den här fantastiska funktionen:

Plantera blommor i fina krukor eller nåt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Här kan man skriva också

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.

En till fin rubrik

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Ladda ner GardenR - appen gratis:
Länk till App storeLänk till Google Play

Fler funktioner i GardenR-appen:

GRATIS

Läs mer om GardenR-appenEn söt liten pilfink med glänsande fjärdar sitter och tittar uppåt på innehållet.

Vad som sägs om funktionen

Den här funktionen är jättebra, oj oj oj vad jag är nöjd, jag använder den heeeela tiden!!!!!

Namn Namnsson

Den här funktionen borde vinna pris för den är så himla bra och hjälper mig i min vardag och mitt trädgårdsliv

Namn Namnovic

Bra, kul, spännande. Wow.

Namn Namnez

Fler funktioner i GardenR-appen:

Läs mer om GardenR-appenEn söt liten pilfink med glänsande fjärdar sitter och tittar uppåt på innehållet.